11-08-2025, 14:20
Tymczasem u naszej bratniej służby:
https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...szkaniowym
11-08-2025, 14:20
Tymczasem u naszej bratniej służby:
11-08-2025, 9:08
(09-08-2025, 17:46 )jtd napisał(a):Tak to tak , pisałeś jak mewka , nie mogłeś od razu pisać jak stary gad ? Pozdrawiam .(09-08-2025, 8:14 )Cody napisał(a): jtd ile masz lat i jaki stopień ? Niczego Ci nie odmawiam ale jeśli sam nic nie zrobisz w sprawie ,która Cię " boli " to NIKTT tego za Ciebie nie zrobi !!! Uważasz ,że Ci się należy to idź z tym do przełożonych a nie tu wylewasz żale . Napisałem Ci tu część wiedzy Klawisza pod pozycją "CZAS dla siebie , triki i ich zastosowanie w praktyce " ale po namyśle stwierdziłem , że to nie miejsce na takie informacje .Ja już zawijam manatki. Niech się inni męczą. 18 lat tylko na oddziałach . Zaczynałem od koguta, konwoju , wypisek , spacerów , bramy. Nie wylewam żali, uspokój się. Uświadamiam tych wszystkich którzy kierują jednostkami dyrektorów i kierowników że jest łamane prawo wobec funkcjonariuszy SW. Sami wymagają, sami znają wszystkie paragrafy przy postępowaniach dyscyplinarnych podczas gdy dopuszczają się nie przestrzegania głównych ustaw , ale też innych przepisów godzących w prawa podległych funkcjonariuszy. Notatki giną i udają że nic nie zgłaszasz. Taka sobie mafia mała. Pocieszeniem pozostaje fakt , że z chwilą przejścia na zaopatrzenie emerytalne kończy się podległość slużbowa. A w sądzie trzeba będzie wyjaśnic jak to było naprawdę. A że świadkow jest dużo bo każdy ma już tego dość to buduje nadzieję. A najważniejsze jest to że ja zawsze mogę spojrzeć w lustro , a zakute pały i inne ulągi co zamiast pomagać podległym funkcjonariuszom , a wysysają z nich ostatnie siły i jeszcze obrażają doświadczonych chłopaków to niech się nie pucują potem przy różnych okazjach bo wbijam w was dzidę i mogę zamiast ręki to nogę podać hahhahaha. ,,Boże chroń,, tych ćwiarusów . Jak oni dadzá radę na oddziale tyle lat to nie wiem.
10-08-2025, 19:44
(10-08-2025, 11:57 )nietakamllodafszka napisał(a): Pieniądze z KPO idą milionami na bzdury dla przypadkowych osób, a my się szczypiemy z pieniędzmi na mieszkaniówkę Patologiczne traktowanie od wielu lat tak dużej formacji. Związki niby cos tam robią ale tak w sumie to wiecznie i za każdym razem czekamy i czekamy, albo ktoś nam coś łaskawie da albo podepniemy sie pod policję mimo ze inny resort, albo związki cos napiszą ale jakoś dziwnie późno. Miały być dodali dla ludzi z doświadczeniem i jak zwykle kto dostał? Wiecznie cos od lat, oj chyba czas skorzystać z sygnalisty, zobaczmy jak działa.
10-08-2025, 18:52
(10-08-2025, 11:57 )nietakamllodafszka napisał(a): Pieniądze z KPO idą milionami na bzdury dla przypadkowych osób, a my się szczypiemy z pieniędzmi na mieszkaniówkęZa parę stówek ludzie znów gęby zamkną do grudnia. Natomiast niektórzy za dodatek czasowy w kwocie kiladziesiesat złotych zachowują się jak by dostali 2 tys zł na stałe, zero szacunku do samego siebie po tylu latach niektórzy a ciągle jak chłopcy we mgle.
10-08-2025, 11:57
Pieniądze z KPO idą milionami na bzdury dla przypadkowych osób, a my się szczypiemy z pieniędzmi na mieszkaniówkę
![]() ![]() No co jest ekipa? Uśmiechamy się! Cóż szkodzi obiecać? ![]()
10-08-2025, 11:52
(06-08-2025, 9:53 )Administrator napisał(a):(05-08-2025, 18:43 )Pablo123 napisał(a):(03-08-2025, 20:05 )anielica2010 napisał(a):Administrator to chyba nawet nie czyta Waszych postów...nazwa związku to tylko taki chwyt reklamowy(28-07-2025, 21:02 )anielica2010 napisał(a):(27-07-2025, 16:49 )kapseleK napisał(a): Możliwości otrzymania dodatków do uposażenia zasadniczego dla f-szy:Mądre słowa ....bardzo w punkt. To będziemy czekać na informację
10-08-2025, 11:38
(09-08-2025, 18:04 )Człowiek z lasu napisał(a):Widziałem ostatnio wypowiedź ministra finansów Domańskiego , zę na przyszły rok dla budżetówki planuje się podwyżki rzędu 3 %.(08-08-2025, 18:41 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): Tymczasem ustawa modernizacyjna na 4 lata i nie przewiduje żadnych podwyżek!!!!!!!.
10-08-2025, 8:01
(09-08-2025, 12:56 )Riddick napisał(a): Pieniądze z KPO na kluby swingersów, solaria, jachty i inne naciągane bzdety a my mamy oddawać całość dofinansowania wziętego kilkanaście lat temu na udokumentowany i potwierdzony cel jakim było kupno mieszkania. Ludzie co to za cyrk?Nie powinno się oddawać ! Jak nawiązujesz do dotacji (KPO) to trzeba być konsekwentnym. Dotacje, dofinansowania, dopłaty itp. na dany cel są tylko raz jeden cel jedna kasa( chociaż jeśli chodzi o KPO to podobno ktoś wziął 2x) Np. jak wymieniłeś kopciucha na gazowy to teraz mimo że ten gazowy jest be to nie dostaniesz na jakiś nowy super Eco.
10-08-2025, 6:09
(09-08-2025, 18:04 )Człowiek z lasu napisał(a):(08-08-2025, 18:41 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): Tymczasem ustawa modernizacyjna na 4 lata i nie przewiduje żadnych podwyżek!!!!!!!. Historia lubi się powtarzać pamiętam jak za rządów PO dostaliśmy jedna podwyżkę bodajże na euro 2012 i potem suchota... Ehhe
09-08-2025, 18:04
09-08-2025, 18:03
(09-08-2025, 9:17 )oficerZK napisał(a):(08-08-2025, 15:23 )Człowiek z lasu napisał(a):(07-08-2025, 16:35 )Techniczny napisał(a):(06-08-2025, 15:47 )Rafal napisał(a): No super. 15 lat służby, i zero dodatku na stałe . Taki kierownik to cw.. Trafione w punkt
09-08-2025, 17:46
(09-08-2025, 8:14 )Cody napisał(a): jtd ile masz lat i jaki stopień ? Niczego Ci nie odmawiam ale jeśli sam nic nie zrobisz w sprawie ,która Cię " boli " to NIKTT tego za Ciebie nie zrobi !!! Uważasz ,że Ci się należy to idź z tym do przełożonych a nie tu wylewasz żale . Napisałem Ci tu część wiedzy Klawisza pod pozycją "CZAS dla siebie , triki i ich zastosowanie w praktyce " ale po namyśle stwierdziłem , że to nie miejsce na takie informacje .Ja już zawijam manatki. Niech się inni męczą. 18 lat tylko na oddziałach . Zaczynałem od koguta, konwoju , wypisek , spacerów , bramy. Nie wylewam żali, uspokój się. Uświadamiam tych wszystkich którzy kierują jednostkami dyrektorów i kierowników że jest łamane prawo wobec funkcjonariuszy SW. Sami wymagają, sami znają wszystkie paragrafy przy postępowaniach dyscyplinarnych podczas gdy dopuszczają się nie przestrzegania głównych ustaw , ale też innych przepisów godzących w prawa podległych funkcjonariuszy. Notatki giną i udają że nic nie zgłaszasz. Taka sobie mafia mała. Pocieszeniem pozostaje fakt , że z chwilą przejścia na zaopatrzenie emerytalne kończy się podległość slużbowa. A w sądzie trzeba będzie wyjaśnic jak to było naprawdę. A że świadkow jest dużo bo każdy ma już tego dość to buduje nadzieję. A najważniejsze jest to że ja zawsze mogę spojrzeć w lustro , a zakute pały i inne ulągi co zamiast pomagać podległym funkcjonariuszom , a wysysają z nich ostatnie siły i jeszcze obrażają doświadczonych chłopaków to niech się nie pucują potem przy różnych okazjach bo wbijam w was dzidę i mogę zamiast ręki to nogę podać hahhahaha. ,,Boże chroń,, tych ćwiarusów . Jak oni dadzá radę na oddziale tyle lat to nie wiem.
09-08-2025, 15:00
(09-08-2025, 8:14 )Cody napisał(a): jtd ile masz lat i jaki stopień ? Niczego Ci nie odmawiam ale jeśli sam nic nie zrobisz w sprawie ,która Cię " boli " to NIKTT tego za Ciebie nie zrobi !!! Uważasz ,że Ci się należy to idź z tym do przełożonych a nie tu wylewasz żale . Napisałem Ci tu część wiedzy Klawisza pod pozycją "CZAS dla siebie , triki i ich zastosowanie w praktyce " ale po namyśle stwierdziłem , że to nie miejsce na takie informacje .Powinno być --- zimną - Admin takie pomyłki mógłbyś poprawiać . EH .
09-08-2025, 12:56
Pieniądze z KPO na kluby swingersów, solaria, jachty i inne naciągane bzdety a my mamy oddawać całość dofinansowania wziętego kilkanaście lat temu na udokumentowany i potwierdzony cel jakim było kupno mieszkania. Ludzie co to za cyrk?
09-08-2025, 9:17
(08-08-2025, 15:23 )Człowiek z lasu napisał(a):(07-08-2025, 16:35 )Techniczny napisał(a):(06-08-2025, 15:47 )Rafal napisał(a): No super. 15 lat służby, i zero dodatku na stałe . Taki kierownik to cw.. Tak jest jak przydziela się go nie za zaangażowanie w służbie (nie zawsze są wyjątki ) lecz za piękne oczy i/lub sympatię przełożonych, nazwijmy to inaczej niż zwykle. Dodatek służbowy nie powinien taki twór istnieć bo zawsze będą próżnienia i niesprawiedliwość a tym samym obniżenie wydajności pracy u takich funkcjonariuszy co są pomijani bo mają swoje zdanie i nie są pupilkami.
09-08-2025, 8:14
jtd ile masz lat i jaki stopień ? Niczego Ci nie odmawiam ale jeśli sam nic nie zrobisz w sprawie ,która Cię " boli " to NIKTT tego za Ciebie nie zrobi !!! Uważasz ,że Ci się należy to idź z tym do przełożonych a nie tu wylewasz żale . Napisałem Ci tu część wiedzy Klawisza pod pozycją "CZAS dla siebie , triki i ich zastosowanie w praktyce " ale po namyśle stwierdziłem , że to nie miejsce na takie informacje .
Wspólczuję Ci , też kręciłem po 30-40 km przez dzień , piłem zimnął kawę , kanapki przywoziłem do domu . Było to dawno , teraz zwalniam i zaraz wysiadam .
08-08-2025, 18:41
Tymczasem ustawa modernizacyjna na 4 lata i nie przewiduje żadnych podwyżek!!!!!!!
08-08-2025, 15:23
(07-08-2025, 16:35 )Techniczny napisał(a):(06-08-2025, 15:47 )Rafal napisał(a): No super. 15 lat służby, i zero dodatku na stałe . Taki kierownik to cw.. Zarówno dodatek stały mnie ominął a czasowy pomimo,, doświadczenia,, mniejszy od młodszych służba, brak słów.
08-08-2025, 12:17
(07-08-2025, 14:05 )Cody napisał(a):Robię na R1. Nie chcę prysznica. Chce przerwę bo jestem 12 godzin w miejscu zamkniętym, na bajere nie ma czasu bo roboty tu nie przerobisz , biorę niestety leki na różne przypadłości zdrowotne i muszę odpocząć i zjeść ciepły posiłek żeby przyjąć leki , bo bez tego głodny i na czczo jest mi niedobrze i słabo oraz wystrzeli mi ciśnienie powodujące zawroty głowy i kołatanie serca. NIE ODMAWIAJ mi należnego prawa , które jest obowiązujące w ustawie głównej o SW. W/g tego zapisu kierownik jednostki ma obowiązek zapewnić przerwę . Koniec kropka. Jakim prawem odmawiasz funkcjonariuszom respektowania zapisów ustawy . Jak kogoś rozliczają to wszystkie paragrafy znają, ale sami z premedytacją łamią prawo. A tacy posłowie ustawodawcy to ani złotówki nie przegapią co im się należy. Nawet do Brukseli jeden skuterem jeździł i kilometrówkę brał. Także kolego jak chcesz to się wypinaj. A ja w imię czego mam zajechać swoje zdrowie. Wiadomo że nie da się do końca dać takiemu oddziałowymi przerwy. Ale można dodać do regulaminu wewnętrznego że np od godz 13 do 13.45 nie ma spacerów, kościołów, lekarzy, siłowni, łaźni, boiska, świetlicy, przyjęć wychowawcy, komisji penitencjarnych , komisji porządkowych, wydawania leków, telefonów, magazynów, wymian , wypiski, wydawania paczek i wiele innych rzeczy. A u mnie jest wszystko naraz . Obiadu nie zdążysz wydać i już kolejka czeka na inne czynności. A i jeszcze jedno. Ministerstwo podało co trzeba spełnić żeby dostać dodatki na stałe i co . Jak zwykle kupa. Stare gady nie dostały ani grosza. Normalnie coraz gorzej. Nara(05-08-2025, 12:29 )jtd napisał(a):Mam 19 lat służby i dobijam do 50 tki - zawsze kanapki ( obiad w słuzbie - na palcach jednej ręki - więc tyle co nic ) . Zaraz zaczniecie wymyślać czas na prysznic itp. Zresztą jak ktoś umie sobie robote ułożyć to znajdzie czas na wszytko , nie na każdej służbie ale da się . Nie pisać mi żali z Aresztów bo i tam też pracowałem , miałem stany od 18 do 120 ( sam bez pomocników ) , monitorowane i zwykłe ( zakrwawione i zasrane ) , prawie każdy rodzaj przestępstw . Prawie każdy wybiera zawód świadomie , nie każdy pasuje tam gdzie by chciał , jak się nie podoba to wiadomo za bramę . Zapiernicz jest na R1 i to nie podlega dyskusji ( dzień KONIA ) , niewiele się w tym da poprawić , nalepiej było by mieć więcej ludzi ale zaraz badacz/wyszukiwacz powie ,że siedzą na dupie i nic nie robią . Najważniejsza zasada - najpierw robota potem bajera . Jeśli robi się inaczej to zawsze będziesz zabiegany bez czasu na chociażby papierosa o ciepłym obiedzie/posiłku nie wspominając .(01-08-2025, 20:44 )jtd napisał(a):A tym co odsyłają do Lidla czy coś to polecam zapytać swojego lekarza jakie skutki zdrowotne przynosi brak ciepłego normalnie zjedzonego posiłku w ciągu np 20 lat. Dopóki ktoś młody to nie czuje ale już po 40 się zaczyna i wiele niedobrego się uaktywnia ze zdrowiem. Ostatnio widać znaczący przyrost złego stanu zdrowia funkcjonariuszy co zbliżają się do 50 siatki. Nie widzicie tego. Lecimy na pełnych obrotach na oddziale bez odpoczynku bez ciepłego posiłku . Brak realizacji należnej przerwy to świadome przyczynianie się do złego stanu zdrowia funkcjonariuszy . Do złego stanu zdrowia psychicznego i fizycznego. Wyraźnie widać przyrost umieralności chłopaków którzy jeszcze 50siatki nie dobili.(31-07-2025, 21:54 )marek13 napisał(a): Moi drodzy kiedy będą zapisane nam regulaminowe przerwy w pracy??Zgodnie z art. 117b ust. 2 pkt 2 Ustawy o Służbie Więziennej, funkcjonariuszom Służby Więziennej przysługuje 45 minut przerwy w służbie trwającej 12 godzin. Przerwa ta jest wliczana do czasu służby, ale nie jest wliczana do dobowego okresu odpoczynku
07-08-2025, 19:29
Ilu z nas sie zamelduje u cioci lub wuja np w Warszawie lub Krakowie ?
![]()
07-08-2025, 16:35
(06-08-2025, 15:47 )Rafal napisał(a): No super. 15 lat służby, i zero dodatku na stałe . Taki kierownik to cw.. 19 lat służby i też zero dodatku stałego. Może warto, by ktoś wreszcie zrobił jakąś standaryzację dodatków bo bez tego ciągle będą ogromne różnice na tych samych stanowiskach. Nie dość, że wytyczne skądinąd słuszne, by doceniać funkcjonariuszy z doświadczeniem, nie bardzo są później w praktyce wdrażane. Nadal nie została naprawiona kwestia "dodatku modernizacyjnego". Jak ktoś miał dodatkowe kwalifikacje wynikające z pracy w cywilu to został za to ukarany przez niższy dodatek służbowy. Może osoby pokrzywdzone przy "dodatku modernizacyjnym" powinny zostać objęte wyrównaniem dodatku stałego aby nie były pokrzywdzone w stosunku do osób z wysokim dodatkiem modernizacyjnym, które wysługę i tak z czasem dostaną lub dostały. I idiotyczne jest, że nie bierze się pod uwagę dodatku modernizacyjnego przy podawaniu wysokości dodatku służbowego - czy on nie wpływa na konto? Osoby, które dostały podwyżkę w wysłudze są stratne do dzisiaj. Osoby, które nie miały cywila zyskały... w żadnej innej formacji mundurowej takich oczywistych niesprawiedliwości nie było.
07-08-2025, 14:05
(05-08-2025, 12:29 )jtd napisał(a):Mam 19 lat służby i dobijam do 50 tki - zawsze kanapki ( obiad w słuzbie - na palcach jednej ręki - więc tyle co nic ) . Zaraz zaczniecie wymyślać czas na prysznic itp. Zresztą jak ktoś umie sobie robote ułożyć to znajdzie czas na wszytko , nie na każdej służbie ale da się . Nie pisać mi żali z Aresztów bo i tam też pracowałem , miałem stany od 18 do 120 ( sam bez pomocników ) , monitorowane i zwykłe ( zakrwawione i zasrane ) , prawie każdy rodzaj przestępstw . Prawie każdy wybiera zawód świadomie , nie każdy pasuje tam gdzie by chciał , jak się nie podoba to wiadomo za bramę . Zapiernicz jest na R1 i to nie podlega dyskusji ( dzień KONIA ) , niewiele się w tym da poprawić , nalepiej było by mieć więcej ludzi ale zaraz badacz/wyszukiwacz powie ,że siedzą na dupie i nic nie robią . Najważniejsza zasada - najpierw robota potem bajera . Jeśli robi się inaczej to zawsze będziesz zabiegany bez czasu na chociażby papierosa o ciepłym obiedzie/posiłku nie wspominając .(01-08-2025, 20:44 )jtd napisał(a):A tym co odsyłają do Lidla czy coś to polecam zapytać swojego lekarza jakie skutki zdrowotne przynosi brak ciepłego normalnie zjedzonego posiłku w ciągu np 20 lat. Dopóki ktoś młody to nie czuje ale już po 40 się zaczyna i wiele niedobrego się uaktywnia ze zdrowiem. Ostatnio widać znaczący przyrost złego stanu zdrowia funkcjonariuszy co zbliżają się do 50 siatki. Nie widzicie tego. Lecimy na pełnych obrotach na oddziale bez odpoczynku bez ciepłego posiłku . Brak realizacji należnej przerwy to świadome przyczynianie się do złego stanu zdrowia funkcjonariuszy . Do złego stanu zdrowia psychicznego i fizycznego. Wyraźnie widać przyrost umieralności chłopaków którzy jeszcze 50siatki nie dobili.(31-07-2025, 21:54 )marek13 napisał(a): Moi drodzy kiedy będą zapisane nam regulaminowe przerwy w pracy??Zgodnie z art. 117b ust. 2 pkt 2 Ustawy o Służbie Więziennej, funkcjonariuszom Służby Więziennej przysługuje 45 minut przerwy w służbie trwającej 12 godzin. Przerwa ta jest wliczana do czasu służby, ale nie jest wliczana do dobowego okresu odpoczynku
07-08-2025, 11:34
(06-08-2025, 20:52 )eeedek4 napisał(a): Panie Administratorze co z pilnym spotkaniem m.in. w sprawie mieszkaniówki które na wniosek związku miało się odbyć.Czy strona służbowa odpowiedziała ? ustalono jakiś termin ?! Nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi w sprawie spotkania.
06-08-2025, 20:52
Panie Administratorze co z pilnym spotkaniem m.in. w sprawie mieszkaniówki które na wniosek związku miało się odbyć.Czy strona służbowa odpowiedziała ? ustalono jakiś termin ?!
Miało być pilne a tu chyba nawet jeszcze daty tego spotkania nie ma a co dopiero rozwiązania problemów które mają być tam omawiane? Przypominam o palącym problemie mieszkaniowym bo jakaś cisza w tym temacie.
06-08-2025, 20:21
(05-08-2025, 15:44 )Człowiek z lasu napisał(a):(03-08-2025, 16:52 )Ona_mona napisał(a):(01-08-2025, 5:23 )Człowiek z lasu napisał(a):(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki. „Lobbystka zawodowa Katarzyna Ewa Wierzbicka-YOLO” proszę. Dotyczy propozycji nowelizacji kkw, pod którą powyższa pani zbierała podpisy a dokładniej 10 000 podpisów, aby przedstawić powyższe w sejmie.
06-08-2025, 15:47
No super. 15 lat służby, i zero dodatku na stałe . Taki kierownik to cw..
06-08-2025, 9:53
(05-08-2025, 18:43 )Pablo123 napisał(a):(03-08-2025, 20:05 )anielica2010 napisał(a):Administrator to chyba nawet nie czyta Waszych postów...nazwa związku to tylko taki chwyt reklamowy(28-07-2025, 21:02 )anielica2010 napisał(a):(27-07-2025, 16:49 )kapseleK napisał(a): Możliwości otrzymania dodatków do uposażenia zasadniczego dla f-szy:Mądre słowa ....bardzo w punkt. Zapewniam, że wszystkie komentarze są przeze mnie czytane i analizowane i jak tylko posiadam jakąś informację, to ją przekazuję.
05-08-2025, 21:27
(05-08-2025, 12:29 )jtd napisał(a):(01-08-2025, 20:44 )jtd napisał(a):A tym co odsyłają do Lidla czy coś to polecam zapytać swojego lekarza jakie skutki zdrowotne przynosi brak ciepłego normalnie zjedzonego posiłku w ciągu np 20 lat. Dopóki ktoś młody to nie czuje ale już po 40 się zaczyna i wiele niedobrego się uaktywnia ze zdrowiem. Ostatnio widać znaczący przyrost złego stanu zdrowia funkcjonariuszy co zbliżają się do 50 siatki. Nie widzicie tego. Lecimy na pełnych obrotach na oddziale bez odpoczynku bez ciepłego posiłku . Brak realizacji należnej przerwy to świadome przyczynianie się do złego stanu zdrowia funkcjonariuszy . Do złego stanu zdrowia psychicznego i fizycznego. Wyraźnie widać przyrost umieralności chłopaków którzy jeszcze 50siatki nie dobili.(31-07-2025, 21:54 )marek13 napisał(a): Moi drodzy kiedy będą zapisane nam regulaminowe przerwy w pracy??Zgodnie z art. 117b ust. 2 pkt 2 Ustawy o Służbie Więziennej, funkcjonariuszom Służby Więziennej przysługuje 45 minut przerwy w służbie trwającej 12 godzin. Przerwa ta jest wliczana do czasu służby, ale nie jest wliczana do dobowego okresu odpoczynku
05-08-2025, 18:43
(03-08-2025, 20:05 )anielica2010 napisał(a):Administrator to chyba nawet nie czyta Waszych postów...nazwa związku to tylko taki chwyt reklamowy(28-07-2025, 21:02 )anielica2010 napisał(a):(27-07-2025, 16:49 )kapseleK napisał(a): Możliwości otrzymania dodatków do uposażenia zasadniczego dla f-szy:Mądre słowa ....bardzo w punkt.
05-08-2025, 15:44
(03-08-2025, 16:52 )Ona_mona napisał(a):(01-08-2025, 5:23 )Człowiek z lasu napisał(a):(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki. Podaj proszę pełna nazwe tych dziwnych jak piszesz instytucji.
05-08-2025, 12:29
(01-08-2025, 20:44 )jtd napisał(a):A tym co odsyłają do Lidla czy coś to polecam zapytać swojego lekarza jakie skutki zdrowotne przynosi brak ciepłego normalnie zjedzonego posiłku w ciągu np 20 lat. Dopóki ktoś młody to nie czuje ale już po 40 się zaczyna i wiele niedobrego się uaktywnia ze zdrowiem. Ostatnio widać znaczący przyrost złego stanu zdrowia funkcjonariuszy co zbliżają się do 50 siatki. Nie widzicie tego. Lecimy na pełnych obrotach na oddziale bez odpoczynku bez ciepłego posiłku . Brak realizacji należnej przerwy to świadome przyczynianie się do złego stanu zdrowia funkcjonariuszy . Do złego stanu zdrowia psychicznego i fizycznego. Wyraźnie widać przyrost umieralności chłopaków którzy jeszcze 50siatki nie dobili.(31-07-2025, 21:54 )marek13 napisał(a): Moi drodzy kiedy będą zapisane nam regulaminowe przerwy w pracy??Zgodnie z art. 117b ust. 2 pkt 2 Ustawy o Służbie Więziennej, funkcjonariuszom Służby Więziennej przysługuje 45 minut przerwy w służbie trwającej 12 godzin. Przerwa ta jest wliczana do czasu służby, ale nie jest wliczana do dobowego okresu odpoczynku
05-08-2025, 11:07
(04-08-2025, 14:14 )Ona_mona napisał(a):(01-08-2025, 8:36 )oficerZK napisał(a):(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):Nie jedna kobieta ma większe,, jaja"niz nie jeden w sw facet. Nie jest to norma ale już nie raz to zauważyłem ?(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki. Mało kto się sprzeciwia wobec systemu będąc chodźby powołany, mając kilkanaście lat sw, dobra wypłatę itd. Czasy stalowegk podejścia minęły bezpowrotnie..
04-08-2025, 14:14
(01-08-2025, 8:36 )oficerZK napisał(a):(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):Nie jedna kobieta ma większe,, jaja"niz nie jeden w sw facet. Nie jest to norma ale już nie raz to zauważyłem ?(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki. To fakt, ale patrząc na to co się teraz dzieje, widać, że wybierają kobiety do zmiękczenia towarzystwa. Rozkazy aby wypuszczać na p2, wpz i sde, myślę, że więcej mężczyzn jako dyrektorów się przeciwstawiało temu cyrkowi. Szczególnie ci wywodzący sie z ochrony.
03-08-2025, 20:05
(28-07-2025, 21:02 )anielica2010 napisał(a):(27-07-2025, 16:49 )kapseleK napisał(a): Możliwości otrzymania dodatków do uposażenia zasadniczego dla f-szy:Mądre słowa ....bardzo w punkt. Administratorze czy są jakiej informacje dotyczące nielicznej grupy pracowników cywilnych? Czy my też możemy liczyć na jakiś wzrost dodatków? Jak się ma sytuacja z obiecanymi w zeszłym roku awansami dla pracowników? Czy możemy liczyć na jakieś konkrety?
03-08-2025, 16:52
(01-08-2025, 5:23 )Człowiek z lasu napisał(a):(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki. Nie wprowadzaj towarzystwa w błąd bo ktoś w to uwierzy. To co było udostępnione na SWOK było tylko propozycja od jakichś dziwnych instytucji.
03-08-2025, 8:25
Wiemy wszyscy, ze regulacja dodatków stałych to kwoty bardzo małe ale uważam, kolejny raz jest mocno krzywdzące że otrzymują je pojedyncze osoby. Wiadomo, że sa osoby które nie otrzymają bo np postępowanie, długotrwałe zwolnieniami itd ale tak co roku czy co dwa lata człowiek jest pomijany i nagle sie okazuje, ze przez lata nie ma podnoszonego dodatku, a pewnie w całym kraju jest takich osób bardzo dużo.
Adminie nie miało być dla każdego po te śmieszne 20 zl?
03-08-2025, 6:52
02-08-2025, 6:45
PKO przygotowała ciekawą ofertę kredytów dla służb mundurowych podległych pod MSWiA, my jak zwykle zostaliśmy pominięci, czy związki będą coś robić w tym kierunku?
01-08-2025, 20:44
(31-07-2025, 21:54 )marek13 napisał(a): Moi drodzy kiedy będą zapisane nam regulaminowe przerwy w pracy??Zgodnie z art. 117b ust. 2 pkt 2 Ustawy o Służbie Więziennej, funkcjonariuszom Służby Więziennej przysługuje 45 minut przerwy w służbie trwającej 12 godzin. Przerwa ta jest wliczana do czasu służby, ale nie jest wliczana do dobowego okresu odpoczynku
01-08-2025, 11:44
(01-08-2025, 5:23 )Człowiek z lasu napisał(a):(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki. Te chore pomysły to nie jest inwencja kierownictwa SW, ani nawet Ministerstwa, a jedynie oddolnej grupy, niemającej zbyt wiele do powiedzenia, wiec nie sądzę żeby było się do czego odnosić...
01-08-2025, 8:36
(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):Nie jedna kobieta ma większe,, jaja"niz nie jeden w sw facet. Nie jest to norma ale już nie raz to zauważyłem ?(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki.
01-08-2025, 5:23
(31-07-2025, 20:44 )Ona_mona napisał(a):(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki. A pomysły coraz lepsze, cele koedukacujne, sprzęt rtv jeśli płaci może mieć każdy tv w celi, za art. seksualne moga odbywać kare na 2 itd itd chyba ktoś z mocnym pojęciem to wymyślił, Panie adminie ktoś reaguje na te chore pomysły?
31-07-2025, 21:54
Moi drodzy kiedy będą zapisane nam regulaminowe przerwy w pracy??
31-07-2025, 20:44
(30-07-2025, 21:37 )Klawisz@ napisał(a): Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniecNie wiesz po co? Aby „zmiękczyć” towarzystwo i „resocjalizować” i głaskać towarzystwo osadzonych po główce. „Ojoj” zamiast twardej, męskiej, ochroniarskiej ręki.
31-07-2025, 15:51
30-07-2025, 21:37
Co to się dzieje ??? Odwołują dyrektorów i powołują same kobiety na stanowiska okręgowych.. robi się jeden wielki babiniec
![]()
30-07-2025, 15:49
30-07-2025, 15:38
Witam a ja zadam pytanie w kwesti regulacji dodatków służbowych na stałe... Więc ile wynosi wg Was długolecie stażu? 15 lat i wi3cje czy powyżej 25 lat a może mniej. Moim zdaniem powyżej 25 lat do stek na stałe nie powinni dostać jeżeli jest jak jest, że kwoty nie robia wrażenia. Funkcjonariusze powyżej 25 lat biorą dziadkowe 1500 i powyżej 28 lat 2500 zł więc chyba i tak są zadowoleni a problem jest z tymi co są do 25 i nie mają większych pieniędzy od tych funkcjonariuszy z młodszego pokolenia
30-07-2025, 12:56
Witam.Rozumiem,że Ci co karani i 30 dni na L4 nic nie dostaną??
29-07-2025, 10:03
(28-07-2025, 22:15 )Pracownik cywilny napisał(a): [quote="Cywil87" pid='22009' dateline='1753527181'] U mnie jest tak.Brak zapisu o fakturach w regulaminie ale ode mnie wymagane są. Jak wnioskuję o dofinansowanie wczasów organizowanych we własnym zakresie też faktury. Nie pokrywa mi się nic z grupą zaszeregowania czyli wypłacą ile chcą. Dlatego dopytuję bo jak wiadomo u źródła u mnie nie dowiem się niczego. |