Piniendzy nie ma i nie będzie.
Odpowiedz
Jak tam garfild wpłynęła Ci kiełbasa wyborcza 15.05 ??
Pochwal się wszystkim jaki jesteś bogaty
Odpowiedz
Ja nie rozumiem jednego...

Przychodzi polecenie z góry - za 3 dni macie zrobić tak że jest drugi telefon w tygodniu. Wykonujemy w ciągu 3 dni

Przychodzi polecenie - od dzisiaj ma być coś tam - wykonujemy bezzwlocznie.

A tymczasem takie ustalenia jak nowa ustawa o SW, nowy program modernizacyjny, nowa mieszkaniówka, nowy zwrot dojazdów, podwyżka... To wszystko jest przenoszone, odkładane na nie wiadomo kiedy. Ludzie się frustrują bo my na dole mamy robić od razu, ale coś dla nas jest odkładane w czasie. Powoływane są zespoły które mają coś ustalić... Zespół się zbiera - "spotkanie przebiegło w miłej atmosferze, kolejne spotkanie za 3 tygodnie". Co przepraszam jest robione w ciągu tych 3 tygodni, że mija ten czas i jest wyznaczany kolejny termin?
Dlaczego nie można usiąść o 8 rano i do wieczora coś dopiąć na ostatni guzik?
Ludzie dajcie jakieś ramy czasowe, np - w ciągu 3 tygodni ustalimy projekt mieszkaniówki na gotowo. Podwyżka? Do końca stycznia będą wyliczenia i gotowy projekt. Ustawa o SW? Do końca czerwca będzie gotowa. Nie dziwcie się że nas na dole nosi, bo my nic nie wiemy, a Wy ma górze decydujecie o naszych losach. Pamiętajcie nic o nad bez nas. A z resztą po co ja się oszukuję...
Dlaczego nikt z ministerstwa nie zobowiaze się do jakiegoś terminu? Dlaczego nasza pani ministra nie interweniuje na piśmie tylko związki? Co tu się dzieje?
Odpowiedz
(14-05-2025, 8:21 )Stary gadzina napisał(a):
(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a):
(06-05-2025, 13:27 )Stary gadzina napisał(a):
(05-05-2025, 17:01 )Jacek Jacek napisał(a):
(05-05-2025, 6:16 )BartekS napisał(a): Czyli mówisz, że na koniec 2024 nagród nie było? Czy może nie dostałeś i z tego tytułu masz żal?

Dostałem ale pamiętaj że to dopiero początek i PO nie ma pełnej władzy. Pracowałem za ich czasów i 4 lata nic każdy kto pamięta tamte czasy wie o czym mówię. Oni czekają tylko na wygranie wyborów kto ich wtedy powstrzyma ? Holowania SLD ? Proszę cię spójrz co się dzieje na około już teraz . Tusk zawsze był przeciw Polsce poczekamy zobaczymy zapiszę sobie twój nick poczekamy do grudnia i tobie przypomnę razem z tym postem. I zobaczymy czy będziesz taki mądry.

a ile kosztował wtedy chleb? ile rata kredytu? czemu dalej robią pod górę i duszą z polaków ostatni grosz?
za PO zarabiałem 1/4 tego co teraz i nie szukałem dodatkowej kasy, nie było nagród 15 lat temu, ale nie musiałem łatać nimi dziur budżetowych, POMYŚL zanim cos napiszesz, sam socjal to nie wszystko, czas pomyśleć o następnych pokoleniach, rozdawnictwo musi się skończyć

Hej stary gadzino - nick na wyrost czy kamufaż . Jak Tusk będzie miał 100 % władzy w Polsce to ja też Cię przywołam i zapytam czy szukasz dojścia do socjalu . Wcześniej Tusk był na innym poziomie niż dziś , jeszcze wspominisz dobre czasy . Tyrałem w SW za jego rządów i pamiętam jak było ( szkoda ,że  wyrzuciłem niesławny list  , zresztą i tak by się wyparł jak Nitras o piłowaniu chrześcijan wczoraj w Radio Zet  ) . Czemu chleb podrożał Ty naprawdę nie wiesz , nie wiesz też czemu masło podrożało ? Coś słabo się orientujesz w tej CZYSTEJ WODZIE . Nie wiesz też co nam szykują ? Wkrótce wejdzie ETS 2 - poczekam co wtedy będziesz miał do "powiedzienia " Nagrody były 15 lat temu . Nie jestem za PIS tak dla jasności tylko za demokracją bezpośrednią .
Garfild79 idź na spacer i przewietrz swój rondel . Zasłużyłeś na nagrodę ? Samo nie chorowanie to za mało .
Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił Tongue Klawisze nie dostawali nagród wtedy.

To albo nie pracowałeś w tamtym okresie, albo po prostu piszesz głupoty, skoro twierdzisz, że  szeregowy funkcjonariusz nie dostawał nagród w 2010 roku.
Odpowiedz
(13-05-2025, 22:37 )Jacek Jacek napisał(a): https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...za-stopien

I co zwolennicy PO i obecnego rządu. Tak nas robią z podwyżkami. Ciekawe co niektórzy na tym forum teraz powiedzą po przeczytaniu tego. Nadal się łudzicie że będzie coś na święta lub podwyżka w przyszłym roku.? W niedzielę wybory oby do niektórych dotarło gdzie krzyżyk postawić.
Co teraz powiedzą między innymi Garfild 79. Stary Gadzina. BartekS....tylko mądre wypowiedzi a nie jakieś banialuki.

Nie widzę powodu, żeby rozmawiać z kimś, kto ma raptem 15 lat służby, albo i nawet nie i na forum wypisuje głupoty. A jeżeli dla ciebie jedynym powodem dla którego chcesz postawić krzyżyk przy kandydacie na prezydenta jest kasa, to lepiej w ogóle nie idź na wybory, ludzie o takiej świadomości politycznej już pokazali 6 i 10 lat temu, że dla nich najważniejsze pełne koryto, bez liczenia się z konsekwencjami rozdawnictwa.
Odpowiedz
(14-05-2025, 14:46 )Cywil2024 napisał(a): Witam, czy są tutaj pracownicy cywilni ?? Może ktoś wreszcie odpowie nam co z nami ? Czekamy, czekamy i nic.
 Jesteśmy i to już dość zirytowani sytuacją gdzie ewidentnie zepchnięto nas na dalszy plan ...
Odpowiedz
(14-05-2025, 14:46 )Cywil2024 napisał(a): Witam, czy są tutaj pracownicy cywilni ?? Może ktoś wreszcie odpowie nam co z nami ? Czekamy, czekamy i nic.
I pewnie jeszcze poczekamy...Słabe to.
Odpowiedz
Przy CZSW powołano zespół do ustalenia
kryteriów i czegoś tam jeszcze m.in. do spraw profilaktycznej opieki zdrowotnej nad funkcjonariuszem i pracownikiem SW .
I mam do Was f-sze takie pytanie -czy tylko Medycyna Pracy w Łodzi wystawia zaświadczenie z przeprowadzonego badania kontrolnego po długotrwałym L4 po rozmowie tel. z ,, kadrami" i kontaktu z badanym? Czy może taka patologia dotyczy całego kraju?. Pozdrawiam
Odpowiedz
(13-05-2025, 17:55 )Garfild79 napisał(a): Co z tymi nagrodami ? Będą,czy najpierw trzeba oddać głos???
Będą w piątek na kontach. Po trzy tysiące na etat. Pozdrawiam.
Odpowiedz
(13-05-2025, 11:57 )Garfild79 napisał(a): Macie jakieś przecieki odnośnie nagród przewyborczych ? Jest szansa że do 16 maja pojawią się na naszych kontach? Mam mętlik w głowie na kogo mam zagłosować.
Postaw krzyżyk na garfilda . On Ci dużo da 
Odpowiedz
Cywile już dawno zostali zapomniani przez związki, więc szkoda nerwów, pozdrawiam, cywil.
Odpowiedz
Czekamy na dymisje Komendanta Głównego Policji. Policjantka z 14sto letnim stażem zamordowała męża, wszystko wskazuje że z zamiarem. A co do naszych dodatków za stopień- pamiętajcie o tym w niedziele, przy urnie wyborczej.
Odpowiedz
Witam, czy są tutaj pracownicy cywilni ?? Może ktoś wreszcie odpowie nam co z nami ? Czekamy, czekamy i nic.
Odpowiedz
Panie Administratorze dlaczego nie ma na forum żadnej informacji o tym ,że jutro wyrównania dodatku do stopnia nie będzie.Jest pismo z zastrzeżeniami strony rządowej na ten temat a na forum cisza ?!!!
Odpowiedz
(05-05-2025, 6:16 )BartekS napisał(a):
(02-05-2025, 13:01 )Jacek Jacek napisał(a):

Czyli mówisz, że na koniec 2024 nagród nie było? Czy może nie dostałeś i z tego tytułu masz żal?

Dostałem ale pamiętaj że to dopiero początek i PO nie ma pełnej władzy. Pracowałem za ich czasów i 4 lata nic każdy kto pamięta tamte czasy wie o czym mówię. Oni czekają tylko na wygranie wyborów kto ich wtedy powstrzyma ? Holowania SLD ? Proszę cię spójrz co się dzieje na około już teraz . Tusk zawsze był przeciw Polsce poczekamy zobaczymy zapiszę sobie twój nick poczekamy do grudnia i tobie przypomnę razem z tym postem. I zobaczymy czy będziesz taki mądry.

a ile kosztował wtedy chleb? ile rata kredytu? czemu dalej robią pod górę i duszą z polaków ostatni grosz?
za PO zarabiałem 1/4 tego co teraz i nie szukałem dodatkowej kasy, nie było nagród 15 lat temu, ale nie musiałem łatać nimi dziur budżetowych, POMYŚL zanim cos napiszesz, sam socjal to nie wszystko, czas pomyśleć o następnych pokoleniach, rozdawnictwo musi się skończyć

Hej stary gadzino - nick na wyrost czy kamufaż . Jak Tusk będzie miał 100 % władzy w Polsce to ja też Cię przywołam i zapytam czy szukasz dojścia do socjalu . Wcześniej Tusk był na innym poziomie niż dziś , jeszcze wspominisz dobre czasy . Tyrałem w SW za jego rządów i pamiętam jak było ( szkoda ,że  wyrzuciłem niesławny list  , zresztą i tak by się wyparł jak Nitras o piłowaniu chrześcijan wczoraj w Radio Zet  ) . Czemu chleb podrożał Ty naprawdę nie wiesz , nie wiesz też czemu masło podrożało ? Coś słabo się orientujesz w tej CZYSTEJ WODZIE . Nie wiesz też co nam szykują ? Wkrótce wejdzie ETS 2 - poczekam co wtedy będziesz miał do "powiedzienia " Nagrody były 15 lat temu . Nie jestem za PIS tak dla jasności tylko za demokracją bezpośrednią .
Garfild79 idź na spacer i przewietrz swój rondel . Zasłużyłeś na nagrodę ? Samo nie chorowanie to za mało .
Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił Tongue Klawisze nie dostawali nagród wtedy.
Odpowiedz
Znów MS i MSWiA blokują projekt dodatku za stopień, szkoda że w 2022 nikt tak dokładnie nie sprawdzał rozporządzeń podwyzkiwych
Odpowiedz
(10-05-2025, 16:26 )Krycha1 napisał(a):
(09-05-2025, 12:02 )Cywil87 napisał(a):
(08-05-2025, 17:02 )Cywilka300 napisał(a): [quote="anielica2010" pid='21483' dateline='1746627591']
[quote="anielica2010" pid='21459' dateline='1746375612']
Pytanie do Administratora...czy są jakieś nowe informacje dotyczące podwyżek dla pracowników cywilnych
te]
Ponawiam
podobno nic nie będzie ani podwyżek ani awansów i najniższej Krajowej w zasadniczej tylko jesteśmy do zapierdzielania tak o nas dbają związki.
Tyle znaczą cywile dla związków, nawet nikt nie raczy odpowiedzieć.... 
najważniejsze że f-sze dostali, a o następne już się upominają
Dokładnie. Administrator ma taką wiedzę,że mamy czekać...tyle w sumie sami wiemy. A może by poruszyć temat wyżej? Nasz projekt wisi bez postępów i nikt na to nie reaguje

Czy Administrator może ostudzić emocje pracowników???
Odpowiedz
https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...za-stopien

I co zwolennicy PO i obecnego rządu. Tak nas robią z podwyżkami. Ciekawe co niektórzy na tym forum teraz powiedzą po przeczytaniu tego. Nadal się łudzicie że będzie coś na święta lub podwyżka w przyszłym roku.? W niedzielę wybory oby do niektórych dotarło gdzie krzyżyk postawić.
Co teraz powiedzą między innymi Garfild 79. Stary Gadzina. BartekS....tylko mądre wypowiedzi a nie jakieś banialuki.
Odpowiedz
Panowie i Panie Funkcjonariusze/szki SW ale Cyrk. Przy uzgodnieniach międzyresortowych znowu MSWiA oraz MF ma uwagi do naszych rozporządzeń, tym razem odnośnie dodatku za stopień. To już nie jest śmieszne to jest żenujące ^⁠_⁠^. 18 maja wiadomo co robić. O⁠_⁠o
Odpowiedz
Co z tymi nagrodami ? Będą,czy najpierw trzeba oddać głos???
Odpowiedz
Wygląda na to ,że jednak wypłaty wyrównania w czwartek nie będzie !!
Odpowiedz
(12-05-2025, 21:03 )nietakamllodafszka napisał(a): Mam nadzieję że rozumiecie ze jeżeli kiełbasa wyborcza zostanie rzucona przed wyborami to będzie z puli pieniędzy na nagrody czerwcowe/ święta Bożego Narodzenia? Tak żebyście później nie płakali że nagrody liche...

Żadnej kiełbasy wyborczej nie będzie. W nagrody czerwcowe ktoś jeszcze wierzy ??
Odpowiedz
Macie jakieś przecieki odnośnie nagród przewyborczych ? Jest szansa że do 16 maja pojawią się na naszych kontach? Mam mętlik w głowie na kogo mam zagłosować.
Odpowiedz
(09-05-2025, 20:41 )SuperMan napisał(a): Wiecie co ludzie.... wypytujecie administratora o wszystko jakby byl szefem wszystkich szefow w tym zwiazku zawodowym i od niego wszystko zalezalo... a ten chlop pewnie tylko prowadzi ta wylewnie zali i nic wiecej...
A kogo mamy pytać jak nikt inny nic nie wie?
Odpowiedz
Mam nadzieję że rozumiecie ze jeżeli kiełbasa wyborcza zostanie rzucona przed wyborami to będzie z puli pieniędzy na nagrody czerwcowe/ święta Bożego Narodzenia? Tak żebyście później nie płakali że nagrody liche...
Odpowiedz
(10-05-2025, 18:18 )Garfild79 napisał(a): Ponoć 15.05 na kontach pojawić się ma kiełbasa wyborcza.Pewnie jakieś ochłapy będą.

Tak ta z majówki z grilla co została.
Odpowiedz
(12-05-2025, 7:08 )eeedek4 napisał(a): Panie Administratorze co w sprawie mieszkaniówki ?
Mieliśmy otrzymać informacje po majówce a dalej cisza !

Projekt nowelizacji ustawy o Służbie Wieziennej w sprawie świadczenia mieszkaniowego znajduje się jeszcze w legislacji w departamencie Ministerstwa Sprawiedliwości.
Odpowiedz
(10-05-2025, 18:18 )Garfild79 napisał(a): Ponoć 15.05 na kontach pojawić się ma kiełbasa wyborcza.Pewnie jakieś ochłapy będą.

Tak po 3 tysiące brutto. 
Odpowiedz
Ministerstwo miało przedstawić projekt po weekendzie majowym ale nie powiedzieli którego roku
Odpowiedz
Panie Administratorze co w sprawie mieszkaniówki ?
Mieliśmy otrzymać informacje po majówce a dalej cisza !
Odpowiedz
Ponoć 15.05 na kontach pojawić się ma kiełbasa wyborcza.Pewnie jakieś ochłapy będą.
Odpowiedz
(08-05-2025, 17:02 )Cywilka300 napisał(a):
(07-05-2025, 15:19 )anielica2010 napisał(a): [quote="anielica2010" pid='21459' dateline='1746375612']
Pytanie do Administratora...czy są jakieś nowe informacje dotyczące podwyżek dla pracowników cywilnych
te]
Ponawiam
podobno nic nie będzie ani podwyżek ani awansów i najniższej Krajowej w zasadniczej tylko jesteśmy do zapierdzielania tak o nas dbają związki.
Dokładnie. Administrator ma taką wiedzę,że mamy czekać...tyle w sumie sami wiemy. A może by poruszyć temat wyżej? Nasz projekt wisi bez postępów i nikt na to nie reaguje.
Odpowiedz
(09-05-2025, 16:18 )Garfild79 napisał(a): F-sz SG ( związki zawodowe ) złożyły pismo do Siemoniaka o dodatkowe środki na nagrody uznaniowe,a co z pozostałymi formacjami????

Ty dostaniesz specjalna nagrodę,  jesteś taka złotówa że słów brak ... wypłaty nie dostajesz ??? Pazerność nie xna granic 
Odpowiedz
(05-05-2025, 17:51 )Administrator napisał(a):
(05-05-2025, 17:01 )kapi5 napisał(a): Panie Administratorze, ponawiam moje pytanie, proszę o informację na jakim etapie są prace nad mieszkaniówką w Naszej formacji? Z tego co wiem w służbach podległych MSWiA trwają prace aby ludzie mieli je na koncie w dniu 01.07.2025 a My kiedy możemy liczyć na jakieś konkrety?

Projekt dotyczący świadczenia mieszkaniowego ma być przekazany Związkom Zawodowym do konsultacji "po długim weekendzie", więc czekamy jeszcze.

Panie Administratorze długi weekend skończył się 5 maja, dzisiaj mamy 9 maj. Czy są jakieś informację na ten temat? Czy taki projekt istnieje?
Odpowiedz
(08-05-2025, 18:11 )Jacek Jacek napisał(a):
(05-05-2025, 6:16 )BartekS napisał(a): Czyli mówisz, że na koniec 2024 nagród nie było? Czy może nie dostałeś i z tego tytułu masz żal?

Stary gadzina i Garfield 79 to oderwane małolaty które oddział widzą w kamerach na obserwatorze ludzie bez pojęcia o tym jak było za Tuska i oderwani o obecnej sytuacji. Tak to jest jak tatuś pracę załatwił i obiecał leżenie bykiem i kasę jak dyrektor a tu lipa świątek piątek nocki konwoje i płacz ????.
Odpowiedz
Wiecie co ludzie.... wypytujecie administratora o wszystko jakby byl szefem wszystkich szefow w tym zwiazku zawodowym i od niego wszystko zalezalo... a ten chlop pewnie tylko prowadzi ta wylewnie zali i nic wiecej...
Odpowiedz
(07-05-2025, 15:19 )anielica2010 napisał(a):
(04-05-2025, 17:20 )anielica2010 napisał(a): Pytanie do Administratora...czy są jakieś nowe informacje dotyczące podwyżek dla pracowników cywilnych
Ponawiam
Dokładnie. Administrator ma taką wiedzę,że mamy czekać...tyle w sumie sami wiemy. A może by poruszyć temat wyżej? Nasz projekt wisi bez postępów i nikt na to nie reaguje.
Najgorsze jest to że tak jest zawsze...zawsze trzeba czekać,prosić się o informację...cywile zawsze na końcu...
Odpowiedz
F-sz SG ( związki zawodowe ) złożyły pismo do Siemoniaka o dodatkowe środki na nagrody uznaniowe,a co z pozostałymi formacjami????
Odpowiedz
(04-05-2025, 17:20 )anielica2010 napisał(a): Pytanie do Administratora...czy są jakieś nowe informacje dotyczące podwyżek dla pracowników cywilnych
Ponawiam
Odpowiedz

Czyli mówisz, że na koniec 2024 nagród nie było? Czy może nie dostałeś i z tego tytułu masz żal?

Stary gadzina i Garfield 79 to oderwane małolaty które oddział widzą w kamerach na obserwatorze ludzie bez pojęcia o tym jak było za Tuska i oderwani o obecnej sytuacji. Tak to jest jak tatuś pracę załatwił i obiecał leżenie bykiem i kasę jak dyrektor a tu lipa świątek piątek nocki konwoje i płacz ????.
Odpowiedz
Najważniejsze, że powołano zespół ds. Określenia kryteriów porzydatności do służby. Może poprostu wystarczyło by selekconować kandydatów, a nie przyjmować jak leci. Druga sprawa to, że badania okresowe są robione na kolanie, rozmowa z psychologiem przez telefon, po zdarzeniach to samo.
Wieczne pudrowanie trupa. Za chwilę się znowu coś wydarzy bo teraz walka z nadgodzinami i zawieszanie stanowisk kosztem bezpieczeństwa i też nikt o tym głośno nie mówi. 70% kadry to młodzi funkcjonariusze bez właściwego przeszkolenia, ale ważne że szkoli się 400 nowych oficerów. Było źle, jest źle i będzie źle.
Odpowiedz
Ponawiam
Odpowiedz
Ponawiam
Dostaliśmy raz informację i cisza. Nikt w naszej sprawie nie wystosował ponagleń...
Odpowiedz
(07-05-2025, 14:43 )Garfild79 napisał(a): Prawda to że do 15.05 na kontach ma się pojawić nagroda za wybory ?

Tak podobno po 3 tys . Brutto maja być.  Info potwierdzone.  
Odpowiedz
(07-05-2025, 13:46 )Marmurowy napisał(a):
(06-05-2025, 10:23 )Garfild79 napisał(a): Nagrody przedwyborcze w jakich kwotach oscylować będą,ktoś wie ???
W tym roku dostałeś waloryzacje jako nagrodę i się ciesz Smile poprostu jesteśmy tak glupi, że się nie domyśliliśmy, że mamy to właśnie tak odbierać (oczywiście ironia).
nie no nie przesadzaj, zawsze była kiełbasa przedwyborcza
Odpowiedz
(07-05-2025, 13:46 )Marmurowy napisał(a):
(06-05-2025, 10:23 )Garfild79 napisał(a): Nagrody przedwyborcze w jakich kwotach oscylować będą,ktoś wie ???
W tym roku dostałeś waloryzacje jako nagrodę i się ciesz Smile poprostu jesteśmy tak glupi, że się nie domyśliliśmy, że mamy to właśnie tak odbierać (oczywiście ironia).
Marmurowy.Tak będą nagrody między 15000 a 20 000.
Odpowiedz
(07-05-2025, 19:49 )Rafal napisał(a):
(05-05-2025, 6:16 )BartekS napisał(a): [quote="Jacek Jacek" pid='21449' dateline='1746187273']

[/quote
Człowieku wszędzie w cywilizowanym kraju jest normalna wypłata i socjal. Tu chodzi przede wszystkim o sprzedawanie polski Niemcom i unii europejskiej. Po za tym masz szansę 18 mają pokazać potem poczekamy i zobaczymy.

Rozdawnictwo musi się skończyć..A kim ty jesteś jakimś wysokiej klasy specjalisto od finansów i wiedzący co będzie za 100 lat ..Jakoś biedaku w innych krajach zarabiają więcej i też mają socjale i nic się nie dzieje ..dau.ie
Odpowiedz
(02-05-2025, 7:55 )kinderka napisał(a):

Rozdawnictwo musi się skończyć..A kim ty jesteś jakimś wysokiej klasy specjalisto od finansów i wiedzący co będzie za 100 lat ..Jakoś biedaku w innych krajach zarabiają więcej i też mają socjale i nic się nie dzieje ..dau.ie
Odpowiedz
(06-05-2025, 10:58 )nietakamllodafszka napisał(a):
(06-05-2025, 6:22 )BartekS napisał(a):

Ależ proszę uprzejmie, zapisz i przypomnij.

Kolega 3 lata służby? :/

Chyba tak góra 4 lata więc co on może wiedzieć widać że to typowy PO więc.
Odpowiedz
Ponawiam
Odpowiedz