(02-01-2025, 18:42 )Olee2 napisał(a): Hey
Czy ktoś z was stracił dodatek od nowego roku? Kolego niewiem o jakim dodatku mówisz ale wiem , ze cala masa fuszy przekracza próg dochodowy i odda kase wraz z rozliczeniem pit za 2024. Jezeli wejdzie podwyzka od stycznia 2025 to juz zdecydowana wiekszosc z nas odda kase fiskusowi. Czyli podwyzke oddamy panstwu czy nam sie to podoba czy nie. Jedyne co rozwiązuje problem to podniesienie progu dochodowego. Pozdrawiam.
(02-01-2025, 18:42 )Olee2 napisał(a): Hey
Czy ktoś z was stracił dodatek od nowego roku?
Wszyscy stracili albo prawie wszyscy.
Czego innego Pan/i się spodziewał/a ?
A teraz numerem jeden jest pismo Przewodniczącego do Ministra Sprawiedliwości dot.niepotracania z wynagrodzenia ubezpieczenia.To jest priorytet !
Haha
Nie to że 5% do uposażenia podwyżki.
Ale flaga wywieszona.
Minister i inni strasznie się wystraszyli !
(01-01-2025, 19:48 )Jacek Jacek napisał(a): (31-12-2024, 15:25 )Klawisz@ napisał(a): (30-12-2024, 16:14 )Jacek Jacek napisał(a): Witam
Panie administratorze dziś 30 grudnia a co z naszą podwyższką? Co znów coś nie poszło? Cisza cicha noc...
Jest pan wstanie udzielić jakieś sensownej odpowiedzi myślę że wszyscy na to czekamy.
A czego ty nie wiesz? 5% podwyżki od nowego roku i tyle . Pewnie będzie z wyrównaniem jak zawsze . Ale się spinasz jak plandeka na żuku.
Po pierwsze pytanie zadałem do Administratora a nie do ciebie. Po drugie spiąć to możesz się ty za chwilę jak pocisk dostaniesz i się zdziwisz.
Wymagacie aby podopieczni nas szanowali a sami siebie nie szanujecie. Poziom naszych podopiecznych.
Ale taki,, urok,, tej służby, ze wielu nie ma pojęcia o pracy a to jest ich jedyna i pierwsza praca, wielu złapało Pana Boga za nogi, wielu mama czy tatuś ułożyli życie bo dobry gen miał-a, ciągle narzekają, marudzą ale jak sie zachować na wartowni czy jak Pan Dyrektor przechodzi obok to juz sie nie wie. Kiedyś na wartownie to nie każdy miał możliwość wejścia, a teraz cóż przyjmowane jest pokolenie telefonów, komputerów itd które 1 dzień nie potrafi bez telefonu wytrzymać a 2h w pasie to nóżki bolą. Jeden na drugiego nadaje, bo w penicie to kawę pijo, a w ewidencji to nic nie robio, celowe bledy :-). Idź jeden z drugim zobacz jak to jest i odwrotnie idz do DO poczuj presję jak sie bandziora pilnuje, odprowadza jak każe poddać osobistej. Wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Ja juz swoje przeżyłem w tej służbie ale szanuje ludzi i mam czas na kawę z nimi.
Hey
Czy ktoś z was stracił dodatek od nowego roku?
(01-01-2025, 19:48 )Jacek Jacek napisał(a): (31-12-2024, 15:25 )Klawisz@ napisał(a): (30-12-2024, 16:14 )Jacek Jacek napisał(a): Witam
Panie administratorze dziś 30 grudnia a co z naszą podwyższką? Co znów coś nie poszło? Cisza cicha noc...
Jest pan wstanie udzielić jakieś sensownej odpowiedzi myślę że wszyscy na to czekamy.
A czego ty nie wiesz? 5% podwyżki od nowego roku i tyle . Pewnie będzie z wyrównaniem jak zawsze . Ale się spinasz jak plandeka na żuku.
Po pierwsze pytanie zadałem do Administratora a nie do ciebie. Po drugie spiąć to możesz się ty za chwilę jak pocisk dostaniesz i się zdziwisz.
Skoro robisz już w tej firmie kilka lat , to chyba wiesz jak to działa. Nie potrzebnie się produkujesz ciśnij sobie niech Ci ulży.
(31-12-2024, 15:25 )Klawisz@ napisał(a): (30-12-2024, 16:14 )Jacek Jacek napisał(a): Witam
(31-12-2024, 8:49 )StaryGad312 napisał(a): (30-12-2024, 11:59 )Jacek Jacek napisał(a): (28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a): (23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
U mnie też nie ma przerw obiadowych, na dodatek zawieszone stanowiska bo nadgodziny, zamiast dyżurów wypisują na karteczce kto maja jechać w konwój i masz być dostępny na swoim wolnym (bo jest za mało fuszy żeby zrobić dyżury na każdy dzień, omijają w ten sposób ustawowy zapis o dyżurach), a monitoring to ich tajna broń na każdego
W czym problem? Kończysz zmianę nockę wychodzisz z zakładu wyłączasz telefon i po problemie nie masz dyżuru to nie musisz. W razie jak się będą czepiać piszesz notatkę że nie posiadasz telefonu służbowego to raz dwa tam gdzie mieszkasz jest ciężko z zasięgiem. I tak tak każda notatka służbowa. A jak spróbują cię ukarać jest taka instytucja jak sąd warunek konieczny to trzeba mieć jaja i postawić się.Wiem to z własnego przykładu. Raz spróbowali i tak szybko jak to zrobili to tego żałowali . Czas wolny jest twoim czasem. Po za tym trzeba mieć zawsze asa w rękawie na kierownika a o to nie problem nikt nie jest święty.
Pracuję już długo w tym przybytku , i całkiem różnie - na zamku i półotworku i w innych kryminałach i szczerze mówiąc przez te kilkadziesiąt lat nigdy nie miałem przerwy na obiad. Pracuje jako oddziałowy i powiem wam jedno: wam się młodzieży w dupach poprzewracało. Nie szanujecie pracy za którą dostajecie pieniądze , wiecznie jakieś problemy , jakieś żądania i zawsze macie coś do powiedzenia. Nie szanujecie munduru , nie szanujecie stopnia , nie szanujecie starszych i wszystko wam się należy .Z okazji nowego roku ( może będzie lepszy) Życzę wam abyście dożyli w zdrowiu do solidnej emerytury wraz z rodziną, abyście się nauczyli poszanowania pracy, podwyżki , awansu i długiej kariery w służbie która wcale nie jest taka zła. Pozdrawiam.
Ja mam już trochę lat i dużo lat pracy w służbie za mną. Uważam że czas na zjedzenie posiłku w pracy powinien być zagwarantowany, tak jak na skorzystanie z toalety czy rozprostowanie nóg. To jest dbanie o zdrowie a nie żadna fanaberia młodych. Mam nadzieję, że Młodzi dadzą radę, bo przecież teraz to ich czas (prawa natury na szczęście tak działają), że przeforsują odwrót od kultury zapier.. lu ku normalnym warunkom pracy, także w tak dziwnym miejscu jak więzienie. Ja pracę w więzieniu mam już za sobą, niemniej zarówno tam, jak i w obecnej pracy zawsze mówiłam stop pracy aby przez 3 minuty zjeść obiad. Od tego świat się nie zawali. Niektórzy więcej tracą na paleniu tytoniu.
Życzę Dobrych Praktyk, także więziennych i Najlepszego dla tych w służbie i poza nią, co czasem jak ja zaglądają jeszcze na tą stronę...
(30-12-2024, 16:11 )Jacek Jacek napisał(a): (30-12-2024, 10:54 )oficerZK napisał(a): (28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a): (23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
U mnie też nie ma przerw obiadowych, na dodatek zawieszone stanowiska bo nadgodziny, zamiast dyżurów wypisują na karteczce kto maja jechać w konwój i masz być dostępny na swoim wolnym (bo jest za mało fuszy żeby zrobić dyżury na każdy dzień, omijają w ten sposób ustawowy zapis o dyżurach), a monitoring to ich tajna broń na każdego
Wpisywanie służby na dyżurze telefonicznym staje się widzę norma, szkoda, że nikt nie widzi zagrożenia z piszących te grafiki jak coś się wykrzaczy i nie ma kogo wezwać do służby bo dyżur wykorzystany już za dnia, natomiast chętnych na dodatkowe służby również nie za wiele...
Jak można pełnić służbę będąc w dyżurze telefonicznym ? Kto się na to godzi ? Co ty kolego piszesz? Albo jedno albo drugie. A jak dzieje się tak jak piszesz to dlaczego nikt się nie postawi . Mało instytucji gdzie można pisać o tym zobaczysz szybciutko to się zmieni o szybciutko tylko trzeba chcieć.
A w czym Ty widzisz problem ? Skoro masz dyżur telefoniczny to jesteś pierwszy do tego żeby zostać ściągnięty na służbę lub jakiś konwój. A to że nie będzie osoby która ma dyżur to nic.. ściągną kogoś kto nie ma dyżuru i wszystko jest wporzadku . Zawsze ktoś przyjdzie .. przez te lata co robię nigdy nie było tak ,żeby nikt nie przyszedł i to nie musiał mieć dyżuru..
(31-12-2024, 8:49 )StaryGad312 napisał(a): (30-12-2024, 11:59 )Jacek Jacek napisał(a): (28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a): (23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
W czym problem? Kończysz zmianę nockę wychodzisz z zakładu wyłączasz telefon i po problemie nie masz dyżuru to nie musisz. W razie jak się będą czepiać piszesz notatkę że nie posiadasz telefonu służbowego to raz dwa tam gdzie mieszkasz jest ciężko z zasięgiem. I tak tak każda notatka służbowa. A jak spróbują cię ukarać jest taka instytucja jak sąd warunek konieczny to trzeba mieć jaja i postawić się.Wiem to z własnego przykładu. Raz spróbowali i tak szybko jak to zrobili to tego żałowali . Czas wolny jest twoim czasem. Po za tym trzeba mieć zawsze asa w rękawie na kierownika a o to nie problem nikt nie jest święty.
Pracuję już długo w tym przybytku , i całkiem różnie - na zamku i półotworku i w innych kryminałach i szczerze mówiąc przez te kilkadziesiąt lat nigdy nie miałem przerwy na obiad. Pracuje jako oddziałowy i powiem wam jedno: wam się młodzieży w dupach poprzewracało. Nie szanujecie pracy za którą dostajecie pieniądze , wiecznie jakieś problemy , jakieś żądania i zawsze macie coś do powiedzenia. Nie szanujecie munduru , nie szanujecie stopnia , nie szanujecie starszych i wszystko wam się należy .Z okazji nowego roku ( może będzie lepszy) Życzę wam abyście dożyli w zdrowiu do solidnej emerytury wraz z rodziną, abyście się nauczyli poszanowania pracy, podwyżki , awansu i długiej kariery w służbie która wcale nie jest taka zła. Pozdrawiam.
Masz rację kolego . Ja długo nie pracuje bo tylko 11 lat , ale robię też jako oddziałowy . Czasami jest lepiej, czasami jest gorzej, ale nie ma takiej dniówki żebym na spokojnie nie wypił kawy i nie zjadł obiadu . Trzeba sobie zorganizować czas na wszystko. Każdy by chciał więcej, ale tylko potrafią narzekać jak dostanie dyżur lub dodatkowa służbę to już lament i płacz. A do kasy to ręce tylko wyciągają. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego, oraz spokojnych służb na nadchodzące lata .
(30-12-2024, 16:14 )Jacek Jacek napisał(a): Witam
(30-12-2024, 11:59 )Jacek Jacek napisał(a): (28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a): (23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
Witam
(30-12-2024, 10:54 )oficerZK napisał(a): (28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a): (23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
Wpisywanie służby na dyżurze telefonicznym staje się widzę norma, szkoda, że nikt nie widzi zagrożenia z piszących te grafiki jak coś się wykrzaczy i nie ma kogo wezwać do służby bo dyżur wykorzystany już za dnia, natomiast chętnych na dodatkowe służby również nie za wiele...
Jak można pełnić służbę będąc w dyżurze telefonicznym ? Kto się na to godzi ? Co ty kolego piszesz? Albo jedno albo drugie. A jak dzieje się tak jak piszesz to dlaczego nikt się nie postawi . Mało instytucji gdzie można pisać o tym zobaczysz szybciutko to się zmieni o szybciutko tylko trzeba chcieć.
(28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a): (23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
(28-12-2024, 21:02 )anton napisał(a): (23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
(23-12-2024, 21:15 )Maradona napisał(a): Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
Szanowni Użytkownicy Księgi Gości NSZZFiPW,
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia pragnę złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia. Niech ten wyjątkowy czas przyniesie Wam spokój, radość oraz chwilę wytchnienia w gronie najbliższych.
Życzę zdrowia, pomyślności i siły do podejmowania codziennych wyzwań, zarówno w życiu zawodowym, jak i osobistym. Niech Nowy Rok będzie pełen sukcesów, a wszelkie trudności staną się okazją do rozwoju i współpracy.
Niech nasze wspólne działania, zarówno w przestrzeni zawodowej, jak i tutaj, w Księdze Gości, opierają się na wzajemnym szacunku, zrozumieniu i życzliwości. Twórzmy atmosferę wsparcia i jedności, które będą nas wzmacniać na każdym kroku.
Z wyrazami szacunku,
Administrator Księgi Gości NSZZFiPW
A na nowy rok 2025 życzę żebyście wyłączyli TVP Info i TVN 24. No i zdrowia wiadomo. Pa
Wesołych świąt życzę funkcjonariuszom i pracownikom SW. Dużo zdrowia i jeszcze raz zdrowia . Idźcie zdrowi na emeryturę i korzystajcie w koncu z życia. Buźka
Panie administratorze proszę o nie blokowanie mojego postu odnośnie braku przerw obiadowych w Zk Czarne dla oddziałowych pełniących służbę w oddziałach mieszkalnych i nagannym zachowaniu ppłk. Harissa ,największej bakusiowej paróweczki i przepięknej piranii odnośnie zabierania z pomieszczeń socjalnych łyżek, talerzy kubków garnków itp. pozdro Boski Diego
(22-12-2024, 20:12 )oficerZK napisał(a): (20-12-2024, 21:23 )Administrator napisał(a): (20-12-2024, 20:35 )oficerZK napisał(a): Witam, wiadomo jaka jest znizka na kolonie dla dzieci związkówcow które są w ofercie na niniejszej stronie czy każda oferta koloni ma swoją zniżkę...
Każdy członek NSZZ FiPW, który co najmniej od dnia 31 stycznia 2025 r., przynależy do NSZZFiPW, może skorzystać z jednorazowego dofinansowania na każde dziecko w wysokości 500,00 zł.
Dziękuję za odpowiedź a czy dzieci np znajomych/rodziny nie zrzeszeni w związkach i nie zwiazani z SW mogą skorzystać z oferty koloni dla dzieci?
Tak, ale w pierwszej kolejności dzieci funkcjonariuszy i pracowników NSZZFiPW. Jak zostaną wolne miejsca to jak najbardziej.
(20-12-2024, 23:27 )Kapral_Opole napisał(a): Coś więcej niż stanie na oddziale? To jest najbardziej żenujący wpis od dekady. W Polsce penitencjarnej to jest stanowisko na które najbardziej brakuje chętnych w każdym kryminale w Polsce. Jeśli uważasz inaczej to niestety musisz przejrzeć na oczy. Nadgodziny w DO nie robią się z kosmosu. Gdyby nie zawieszanie stanowisk , dziwna magia z książką służby, delegacje , i szkolenia przed nocka czy w trakcie służby to dopiero pokazało ny obraz rzeczywistych nadgodzin. Przypominam że właśnie z tego powodu zamykane/remontowane fikcyjnie są bloki czy oddziały w większych miastach.
(18-12-2024, 18:53 )kinderka napisał(a): (17-12-2024, 9:32 )Klawisz@ napisał(a): (16-12-2024, 15:29 )oficerZK napisał(a): Policja, do nich dołączyli strażacy i pogranicznicy a My będziemy gdzieś coś protestować czy lecimy na ich garbie o ile nikt nie zapomni o SW jak coś ugrają bo ile to można tak lecieć.
A czy myślisz, że od kogoś tu się czegoś dowiesz ? Czesław wywalone i Andrzej też . Pewnie by flagi powiesili ale może już im wstyd . Ważne że nagrody teraz dostali to są zadowoleni i kilka dni teraz można odpocząć.
Czy nie lepiej by było, gdyby stare związki się odmłodziły i nie mogli zarządzać nimi funkcjionariusze powyżej 25 lat służby i emeryci? Czy nagrody "świąteczne" nie podzeliły troche ludzi, a wygranymi i tak są Ci co poszli na zwolnienie na cały grudzień, bo spędzą święta w domu, a premie dostali 100%? Czy premie uznaniowe nie mogłyby być (choć wiadomo mniejsze) co 3 miesiące, aby docenić tych co nie chodzą na zwolnienia i robią coś więcej np. poza staniem na oddziale, przychodzą na dodatki, jeżdżą w konwoje itp? Hehe. Dobre. Stanie na oddziale. Siedzenie w konwoju to rozumiem bardziej odpowiedzialne zajęcie? Przychodzisz na dodatki i co robisz ?
Widać, że za wiele na oddziale nie postałeś.
(20-12-2024, 21:23 )Administrator napisał(a): (20-12-2024, 20:35 )oficerZK napisał(a): Witam, wiadomo jaka jest znizka na kolonie dla dzieci związkówcow które są w ofercie na niniejszej stronie czy każda oferta koloni ma swoją zniżkę...
Każdy członek NSZZ FiPW, który co najmniej od dnia 31 stycznia 2025 r., przynależy do NSZZFiPW, może skorzystać z jednorazowego dofinansowania na każde dziecko w wysokości 500,00 zł.
Dziękuję za odpowiedź a czy dzieci np znajomych/rodziny nie zrzeszeni w związkach i nie zwiazani z SW mogą skorzystać z oferty koloni dla dzieci?
(21-12-2024, 10:08 )tomi napisał(a): (18-12-2024, 22:16 )Szczęśliwy napisał(a): (16-12-2024, 19:31 )tomi napisał(a): Skoro nagrody podzielono kolejny raz pytam p. Admina czy w SW będą przepisy na wzór MSWIA ułatwiające powrót do służby emerytom. Proszę o odpowiedź.
A Ty co za pytanie zadajesz, swoją drogą trochę poczytaj to będziesz wiedział, że narazie i tylko chcą wdrożyć projekt w Policji. Mam przeczucie że odeszłeś po 15 i zdziwiłeś się jak ciężko trzeba pracować na wolności hihi i na kolanach chcesz wracać bo gdzie wypijesz 5 kaw i 10 herbat haha
Odszedłem po 22 latach i mam swoje powody do powrotu. Z Tobą jednak nie zamierzam dyskutować bo jesteś zwykłym fermenciarzem więc bez odbioru.
Tomi z jakiego stanowiska odchodziłes?? Bo powrót dla Ciebie to z czym się wiąże? Ochrona ? I wieża? Czy jak ?
(20-12-2024, 10:03 )ZmęczonySierż napisał(a): Na ostro lecimy w SW flagi, flagi, flagi i jak zwykle tylko tyle niech inni załatwią za nas wszystko. Dlaczego? ponieważ zbyt dużo podziałów penit/kwaterunek/ochrona związki takie, związki śmiakie, a tylko razem coś wyrwać można
Jak to Andrzej napisal z "drugich" zwiazkow... "cierpliwosci" - ... cokolwiek to znaczy xD to jest juz zenujace
(18-12-2024, 22:16 )Szczęśliwy napisał(a): (16-12-2024, 19:31 )tomi napisał(a): Skoro nagrody podzielono kolejny raz pytam p. Admina czy w SW będą przepisy na wzór MSWIA ułatwiające powrót do służby emerytom. Proszę o odpowiedź.
A Ty co za pytanie zadajesz, swoją drogą trochę poczytaj to będziesz wiedział, że narazie i tylko chcą wdrożyć projekt w Policji. Mam przeczucie że odeszłeś po 15 i zdziwiłeś się jak ciężko trzeba pracować na wolności hihi i na kolanach chcesz wracać bo gdzie wypijesz 5 kaw i 10 herbat haha
Odszedłem po 22 latach i mam swoje powody do powrotu. Z Tobą jednak nie zamierzam dyskutować bo jesteś zwykłym fermenciarzem więc bez odbioru.
Najpierw seria pism, teraz flagi, jest moc, a ja zapytam się o sprawiedliwą realizację dodatku modernizacyjnego sprzed lat o art. 15a to już chyba nie warto wspominać. Pan pytający się o możliwość powrotu do służby z emerytury lepiej niech zastanowi się co pisze.
Coś więcej niż stanie na oddziale? To jest najbardziej żenujący wpis od dekady. W Polsce penitencjarnej to jest stanowisko na które najbardziej brakuje chętnych w każdym kryminale w Polsce. Jeśli uważasz inaczej to niestety musisz przejrzeć na oczy. Nadgodziny w DO nie robią się z kosmosu. Gdyby nie zawieszanie stanowisk , dziwna magia z książką służby, delegacje , i szkolenia przed nocka czy w trakcie służby to dopiero pokazało ny obraz rzeczywistych nadgodzin. Przypominam że właśnie z tego powodu zamykane/remontowane fikcyjnie są bloki czy oddziały w większych miastach.
(18-12-2024, 18:53 )kinderka napisał(a): (17-12-2024, 9:32 )Klawisz@ napisał(a): (16-12-2024, 15:29 )oficerZK napisał(a): Policja, do nich dołączyli strażacy i pogranicznicy a My będziemy gdzieś coś protestować czy lecimy na ich garbie o ile nikt nie zapomni o SW jak coś ugrają bo ile to można tak lecieć.
A czy myślisz, że od kogoś tu się czegoś dowiesz ? Czesław wywalone i Andrzej też . Pewnie by flagi powiesili ale może już im wstyd . Ważne że nagrody teraz dostali to są zadowoleni i kilka dni teraz można odpocząć.
Czy nie lepiej by było, gdyby stare związki się odmłodziły i nie mogli zarządzać nimi funkcjionariusze powyżej 25 lat służby i emeryci? Czy nagrody "świąteczne" nie podzeliły troche ludzi, a wygranymi i tak są Ci co poszli na zwolnienie na cały grudzień, bo spędzą święta w domu, a premie dostali 100%? Czy premie uznaniowe nie mogłyby być (choć wiadomo mniejsze) co 3 miesiące, aby docenić tych co nie chodzą na zwolnienia i robią coś więcej np. poza staniem na oddziale, przychodzą na dodatki, jeżdżą w konwoje itp?
(20-12-2024, 20:35 )oficerZK napisał(a): Witam, wiadomo jaka jest znizka na kolonie dla dzieci związkówcow które są w ofercie na niniejszej stronie czy każda oferta koloni ma swoją zniżkę...
Witam, wiadomo jaka jest znizka na kolonie dla dzieci związkówcow które są w ofercie na niniejszej stronie czy każda oferta koloni ma swoją zniżkę...
Na ostro lecimy w SW flagi, flagi, flagi i jak zwykle tylko tyle niech inni załatwią za nas wszystko. Dlaczego? ponieważ zbyt dużo podziałów penit/kwaterunek/ochrona związki takie, związki śmiakie, a tylko razem coś wyrwać można
(16-12-2024, 19:31 )tomi napisał(a): Skoro nagrody podzielono kolejny raz pytam p. Admina czy w SW będą przepisy na wzór MSWIA ułatwiające powrót do służby emerytom. Proszę o odpowiedź.
(17-12-2024, 9:32 )Klawisz@ napisał(a): (16-12-2024, 15:29 )oficerZK napisał(a): Policja, do nich dołączyli strażacy i pogranicznicy a My będziemy gdzieś coś protestować czy lecimy na ich garbie o ile nikt nie zapomni o SW jak coś ugrają bo ile to można tak lecieć.
Czy nie lepiej by było, gdyby stare związki się odmłodziły i nie mogli zarządzać nimi funkcjionariusze powyżej 25 lat służby i emeryci? Czy nagrody "świąteczne" nie podzeliły troche ludzi, a wygranymi i tak są Ci co poszli na zwolnienie na cały grudzień, bo spędzą święta w domu, a premie dostali 100%? Czy premie uznaniowe nie mogłyby być (choć wiadomo mniejsze) co 3 miesiące, aby docenić tych co nie chodzą na zwolnienia i robią coś więcej np. poza staniem na oddziale, przychodzą na dodatki, jeżdżą w konwoje itp?
(16-12-2024, 15:29 )oficerZK napisał(a): Policja, do nich dołączyli strażacy i pogranicznicy a My będziemy gdzieś coś protestować czy lecimy na ich garbie o ile nikt nie zapomni o SW jak coś ugrają bo ile to można tak lecieć.
Skoro nagrody podzielono kolejny raz pytam p. Admina czy w SW będą przepisy na wzór MSWIA ułatwiające powrót do służby emerytom. Proszę o odpowiedź.
5000netto oddziałowy 9 lat sluzby.
quote="jtd" pid='20599' dateline='1734298909']
(15-12-2024, 11:56 )Szczęśliwy napisał(a): Witam ?♂️ was w tej pięknej świątecznej atmosferze hihi ? jak co roku rozpisujecie się nad nagrodami, ułatwię wam wasze nienajedzone żołądki ?MAŁO WIECZNIE OSZUKANI !!! Pozdrawiam serdecznie moderatora i życzę wytrwałości z tym pokoleniem ?? O dawno obywatela nie było heh. Pozdrawiam. Wesołych.
[/quote]
Policja, do nich dołączyli strażacy i pogranicznicy a My będziemy gdzieś coś protestować czy lecimy na ich garbie o ile nikt nie zapomni o SW jak coś ugrają bo ile to można tak lecieć.
(15-12-2024, 11:56 )Szczęśliwy napisał(a): Witam ?♂️ was w tej pięknej świątecznej atmosferze hihi ? jak co roku rozpisujecie się nad nagrodami, ułatwię wam wasze nienajedzone żołądki ?MAŁO WIECZNIE OSZUKANI !!! Pozdrawiam serdecznie moderatora i życzę wytrwałości z tym pokoleniem ?? O dawno obywatela nie było heh. Pozdrawiam. Wesołych.
(14-12-2024, 23:23 )anielica2010 napisał(a): (13-12-2024, 18:30 )Krycha1 napisał(a): (12-12-2024, 14:56 )nietakamllodafszka napisał(a): (12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
- 4600 zł. brutto na etat dla funkcjonariusza
- 4300 zł. brutto na etat dla pracownika cywilnego
Najmniejsza nagroda 1500 zł. brutto
Najwiekasza nagroda 8000 zł. brutto - dla funkcjonariusza i pracownika cywilnego
Zwolnienia lekarskie od 16 czerwca do dnia 13 grudnia 2024 r.
- do 14 dni - 100% nagrody
- do 30 dni - 50% nagrody
- powyżej 30 dni - 0% nagrody
Ciekawe, czy biorą pod uwagę choroby osób, które zagrażają ich życiu, operacje i przyczyny pójścia na zwolnienie np. przez przełożonego. Pieniądze na święta powinny być dla wszyskich, może mniejsze, ale jednak, bo już mają mniejszą pensje o 20%, a inni biorą pieniądze za zastępstwa. Wielu doświadczonych funkcjonariuszy idzie na zwolnienie, bo już poprostu nie dają rady ciągnąć ten wózek, gdzie młodzi wiele nie mogą, albo ciągle coś im się przydarza i przełożeni nie chcą ich angażować w poważniejsze czynności, a starzy ponoszą różne z tego konsekwencje. Związki powinny coś wymyślić i zadziałać, aby zatrzymać funkjonariuszy 15plus, bo dzięki nim się kręci i nic nie zastąpi doświadczenia.
Pierwszy dzień w służbie? teraz to i tak są liberalne zasady. Kiedyś za 1 dzień L4 już zabierali połowę nagrody.
Podział nagród NIGDY nie będzie sprawiedliwy dla WSZYSTKICH. Dlatego wszyscy bez wyjątku powinni dostać po równo. I tu akurat się zgodzę. Ja uważam, że podzial sprawiedliwy. Dorzuciłbym jeszcze tym powyżej 30 dni l4 symboliczne 500 bo każdy ma święta. Tym co nie chorowali wogóle extra 1000.
Fajnie, że mają być tak wysokie nagrody. Zastanawia mnie tylko ta cisza kiedy podana jest suma. 10 lat temu wstąpiłem do tej formacji i myślałem, że gramy do jednej bramki, a po tych 10 latach z czego 7 na odziale wiem,że nie potrafimy wspólnie podjąć absolutnie żadnych działań aby poprawić formę naszej jak by nie było nie łatwej służby. Zaczynając od najprostszych spraw używamy rękawiczek które nadają się do pielenia a maja zapewnić nam bezpieczeństwo, kamery które również miały zapewnić nam bezpieczną służbę po to aby obserwować naszą codzienną służbę, wytykać błędy które są nieuniknione kiedy po raz enty prowadzisz osadzonego do wychowawcy, psychologa itd.. którym najczęściej przed końcem pracy przypomina się, że osadzony karteczkę wystawił( najczęściej kiedy mamy czas na posiłek) można by przykładów podawać od liku. Panowie Panie DO czy na prawdę nie potrafimy podjąć wspólnego stanowiska?
Witam ?♂️ was w tej pięknej świątecznej atmosferze hihi ? jak co roku rozpisujecie się nad nagrodami, ułatwię wam wasze nienajedzone żołądki ?MAŁO WIECZNIE OSZUKANI !!! Pozdrawiam serdecznie moderatora i życzę wytrwałości z tym pokoleniem ??
(13-12-2024, 18:30 )Krycha1 napisał(a): (12-12-2024, 14:56 )nietakamllodafszka napisał(a): (12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
Najwiekasza nagroda 8000 zł. brutto - dla funkcjonariusza i pracownika cywilnego
Ciekawe, czy biorą pod uwagę choroby osób, które zagrażają ich życiu, operacje i przyczyny pójścia na zwolnienie np. przez przełożonego. Pieniądze na święta powinny być dla wszyskich, może mniejsze, ale jednak, bo już mają mniejszą pensje o 20%, a inni biorą pieniądze za zastępstwa. Wielu doświadczonych funkcjonariuszy idzie na zwolnienie, bo już poprostu nie dają rady ciągnąć ten wózek, gdzie młodzi wiele nie mogą, albo ciągle coś im się przydarza i przełożeni nie chcą ich angażować w poważniejsze czynności, a starzy ponoszą różne z tego konsekwencje. Związki powinny coś wymyślić i zadziałać, aby zatrzymać funkjonariuszy 15plus, bo dzięki nim się kręci i nic nie zastąpi doświadczenia.
Pierwszy dzień w służbie? teraz to i tak są liberalne zasady. Kiedyś za 1 dzień L4 już zabierali połowę nagrody.
Podział nagród NIGDY nie będzie sprawiedliwy dla WSZYSTKICH. Dlatego wszyscy bez wyjątku powinni dostać po równo. I tu akurat się zgodzę.
(12-12-2024, 23:43 )zzz napisał(a): (11-12-2024, 17:30 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): (10-12-2024, 22:12 )zzz napisał(a): (09-12-2024, 19:47 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): (09-12-2024, 0:28 )zzz napisał(a):
Jak jest napisane średnio na etat to straszy oddziałowy zwykle te średnio dostaje, tak z perspektywy lat mogę powiedzieć
Nie tylko oddziałowy, major specjalista też tyle? No chyba jasne że specjalista więcej a strażnik mniej, chodzi mi że starszy oddziałowy dostaje zwykle tyle ile jest napisane że średnio na etat Czyli specjalista major tyle co w korpusie podoficerskim. Ty pewnie tak bo widać jaki major z ciebie Założę się, że Ty ledwo szkołe skonczyles i niewiele wówczas miałeś do powiedzenia
(12-12-2024, 20:34 )kinderka napisał(a): (12-12-2024, 15:54 )antekSW napisał(a): (12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
tak będzie, zostanie powołana specjalna komisja która będzie badać czy ktoś był na prawdziwym i ważnym dla zdrowia l4 a takim wziętym bez powodu. W służbie mamy również specjalistów od medycyny więc sobie poradzą XD
Mógłbyś sobie darować takie komentarze, bo znam ludzi, którzy oddali swoje zdrowie służbie i walczą z chorobą, bo byli anagażowani we wszystko, gdzie młodzi nie mogą lub najzwyczajniej nie daliby radę zadziałać i to oni powinni najbardziej dostać nagrody świąteczne, bo przydałyby się ich rodziną, a nie Ci co się chowają się i udają, że nie słyszą jak ktoś ich wzywa do pomocy, ale nie chodzą na zwolnienia, bo przecież oni nawet się nie stresują. Nie znam nikogo, kto brałby zwolnienie bez powodu i chyba ciężko Ci się pracuje, skoro podejżewasz ludzi o takie rzeczy. Dlatego jest zapis, że kierownik może nagrodzić takie osoby. Jak kierownik jest normalny i interesuje się praca swoich ludzi to napewno takiego funkcjonariusza doceni.
Z tym l4 to chyba trochę odleciałeś jak mówisz, że nikogo takiego nie znasz.
Nagrody są fajne i nie ma co narzekać. Wszyscy nigdy nie będą zadowoleni.
Wesołych świąt.
(12-12-2024, 14:56 )nietakamllodafszka napisał(a): (12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
Podział nagród NIGDY nie będzie sprawiedliwy dla WSZYSTKICH. Dlatego wszyscy bez wyjątku powinni dostać po równo.
(12-12-2024, 20:34 )kinderka napisał(a): (12-12-2024, 15:54 )antekSW napisał(a): (12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
tak będzie, zostanie powołana specjalna komisja która będzie badać czy ktoś był na prawdziwym i ważnym dla zdrowia l4 a takim wziętym bez powodu. W służbie mamy również specjalistów od medycyny więc sobie poradzą XD
Mógłbyś sobie darować takie komentarze, bo znam ludzi, którzy oddali swoje zdrowie służbie i walczą z chorobą, bo byli anagażowani we wszystko, gdzie młodzi nie mogą lub najzwyczajniej nie daliby radę zadziałać i to oni powinni najbardziej dostać nagrody świąteczne, bo przydałyby się ich rodziną, a nie Ci co się chowają się i udają, że nie słyszą jak ktoś ich wzywa do pomocy, ale nie chodzą na zwolnienia, bo przecież oni nawet się nie stresują. Nie znam nikogo, kto brałby zwolnienie bez powodu i chyba ciężko Ci się pracuje, skoro podejżewasz ludzi o takie rzeczy. Zwolnienia szpitalny nie powinny być brane pod uwagę przecież to nie katarek tylko coś poważnego. A tak ogólnie to na święta wszyscy powinni dostać tyle samo .
(11-12-2024, 17:30 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): (10-12-2024, 22:12 )zzz napisał(a): (09-12-2024, 19:47 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): (09-12-2024, 0:28 )zzz napisał(a): (07-12-2024, 22:46 )Człowiek z lasu napisał(a): Ja kapustę, pseudo kiero mięso razem jemy bigos.
No i srednia wyjdzie 4750
Jak jest napisane średnio na etat to straszy oddziałowy zwykle te średnio dostaje, tak z perspektywy lat mogę powiedzieć
Nie tylko oddziałowy, major specjalista też tyle? No chyba jasne że specjalista więcej a strażnik mniej, chodzi mi że starszy oddziałowy dostaje zwykle tyle ile jest napisane że średnio na etat Czyli specjalista major tyle co w korpusie podoficerskim. Ty pewnie tak bo widać jaki major z ciebie
(12-12-2024, 15:54 )antekSW napisał(a): (12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
Mógłbyś sobie darować takie komentarze, bo znam ludzi, którzy oddali swoje zdrowie służbie i walczą z chorobą, bo byli anagażowani we wszystko, gdzie młodzi nie mogą lub najzwyczajniej nie daliby radę zadziałać i to oni powinni najbardziej dostać nagrody świąteczne, bo przydałyby się ich rodziną, a nie Ci co się chowają się i udają, że nie słyszą jak ktoś ich wzywa do pomocy, ale nie chodzą na zwolnienia, bo przecież oni nawet się nie stresują. Nie znam nikogo, kto brałby zwolnienie bez powodu i chyba ciężko Ci się pracuje, skoro podejżewasz ludzi o takie rzeczy.
(12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
(12-12-2024, 11:21 )kinderka napisał(a): Średnia wysokość nagrody w poszczególnych grupach zawodowych:
Pierwszy dzień w służbie? ![Smile Smile](https://nszzfipw.org.pl/ksiega/images/smilies/smile.png) teraz to i tak są liberalne zasady. Kiedyś za 1 dzień L4 już zabierali połowę nagrody.
Podział nagród NIGDY nie będzie sprawiedliwy dla WSZYSTKICH.
|