(24-06-2025, 7:41 )Garfild79 napisał(a): (23-06-2025, 7:15 )Funkcjonariusz222 napisał(a): Zasadnicze pytanie. Kiedy światło dzienne ujrzą projekty naszej mieszkaniówki? Każdy domyśla się, że są mniej korzystne względem pozostałych służb. Na pewno dyskryminujące, nie równo traktujące f-szy SW. Dlaczego zawsze jesteśmy służbą najbardziej pomijaną? To przenies się do innej służby tam cię nie będą pomijać
Garfild 79 myślałeś kiedyś dlaczego nie masz kolegów i nikt ciebie nie lubi rodziny pewnie też nie masz już bo kto by z taką ofiarą losu by chciał być.
(24-06-2025, 9:55 )Szczęśliwy napisał(a): (23-06-2025, 16:16 )Jacek Jacek napisał(a): https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025...terwencji/
Zostawię to tutaj. Szczyt naszej służby. Teraz pytanie do kontrolujących z oisw i cz-tu. Co na to powiedzą gdzie wciąż się wałkujemy zakładć jeszcze raz zakładać niech wypowiedzą się ci najmądrzejsi. Ciekawe co kierownik czy dyrektor by zrobił jak by ta osoba uciekła i okazało się że nie ma kajdanek.
To dopiero początek tego co będzie w przyszłości, dla mnie to oni sami się utopią w nie ogarniętych przepisach i chorej kadrze dowodzącej, zastępcą Generalnego został Pan, który zakładu zamkniętego nie widział na oczy ? Brawo ?
No niestety co tutaj więcej gadać a specjalista na kontroli i ujrzeniu braku kajdanek by najlepiej zawiesił. Więc jak to się ma do przepisów względem stosowania kajdanek w takiej sytuacji i nie tylko. Zobacz kolego co wypisuje Garfild 79 ten to dopiero jest zabrany pewnie jakiś specjalista pokroju zastępcy DG zero pojęcia o robocie.
(23-06-2025, 16:16 )Jacek Jacek napisał(a): https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025...terwencji/
Zostawię to tutaj. Szczyt naszej służby. Teraz pytanie do kontrolujących z oisw i cz-tu. Co na to powiedzą gdzie wciąż się wałkujemy zakładć jeszcze raz zakładać niech wypowiedzą się ci najmądrzejsi. Ciekawe co kierownik czy dyrektor by zrobił jak by ta osoba uciekła i okazało się że nie ma kajdanek.
To dopiero początek tego co będzie w przyszłości, dla mnie to oni sami się utopią w nie ogarniętych przepisach i chorej kadrze dowodzącej, zastępcą Generalnego został Pan, który zakładu zamkniętego nie widział na oczy ? Brawo ?
(23-06-2025, 15:26 )Sierżant Polska napisał(a): Wiadomo coś na temat podwyżki mieszkaniówki? Kiedy w końcu będziemy mieli taką mieszkaniówkę jak wojsko? My mamy spać w budzie dla psa za te 400 złotych a wojsko za 1800 może spać w wypożyczonym mieszkaniu? To jest równouprawnienie? Haha człowieku śpisz w budzie dla psa???? Daj znać to wybuduje dla ciebie kojec hihi nic się nie zmienia złotówy i wiecznie niezadowolenie.
Panie Administratorze czy do lipca doczekamy się oficjalnej wersji przepisów dotyczących dodatków mieszkaniowych?!
czy zobaczymy je dopiero jak zostaną uchwalone przez sejm czyli już po fakcie ?!
(23-06-2025, 7:15 )Funkcjonariusz222 napisał(a): Zasadnicze pytanie. Kiedy światło dzienne ujrzą projekty naszej mieszkaniówki? Każdy domyśla się, że są mniej korzystne względem pozostałych służb. Na pewno dyskryminujące, nie równo traktujące f-szy SW. Dlaczego zawsze jesteśmy służbą najbardziej pomijaną? To przenies się do innej służby tam cię nie będą pomijać
(23-06-2025, 16:16 )Jacek Jacek napisał(a): https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025...terwencji/
Zostawię to tutaj. Szczyt naszej służby. Teraz pytanie do kontrolujących z oisw i cz-tu. Co na to powiedzą gdzie wciąż się wałkujemy zakładć jeszcze raz zakładać niech wypowiedzą się ci najmądrzejsi. Ciekawe co kierownik czy dyrektor by zrobił jak by ta osoba uciekła i okazało się że nie ma kajdanek. Już tak nie płacz,jak się nie podoba to w biedronce na taśmę możesz iść spróbować popracować i wówczas pretensje będziesz kierować do minister biedronki
Mam pytanie z innej beczki. Jest skierowane do kadrowców lub finansów. To jakby porada finansowo - podatkowa. W tym roku przekroczę I próg finansowy. Wiem że od 120 000 zł brutto będę musiał odprowadzać 32% podatku dochodowego. W związku z tym że będę musiał odprowadzać 32% od nadwyżki powyżej 120 000 zł to jak ma się sytuacja w której pójdę na L4?
Chodzi mi o to czy to jest jest bez różnicy komu będę oddawał kasę. 32% dla US czy 20% z wynagrodzenia zaoszczędzi pracodawca.
Ktoś mógł przedstawić sytuację w której pracuję cały miesiąc normalnie i zabierane mi jest 32% na US i sytuację w której idę na dwa tygodnie na L4 w miesiącu w którym już jestem w drugim progu podatkowym? Jeśli można to na konkretnym przykładzie gdzie zarabia się w roku 140 000 zł brutto czyli jakieś 11 600 zł miesięcznie. Są to abstrakcyjne dane dla zwizualizowania przykładu.
Która sytuacja jest korzystniejsza? Pytanie brzmi absurdalnie ale taki mamy klimat.
Z góry dziękuję.
(23-06-2025, 13:20 )NiezadowolonyCywil napisał(a): (22-06-2025, 9:28 )anton napisał(a): Mam pytanie odnośnie wyrównania za stopień. Miło być 120 zł brutto. Dostaliśmy po nie całe 600 zł na konto. Wyszło mi 95 zł netto. 120 - 12% (podatku) to 105 zł. Widać że odciągnęli nie 12% a 21%.
Z czego to wynika? Składki odciągnęli? Dodatkowe 9% to składka zdrowotna.
Dodatek za stopień to składowa wynagrodzenia, z którego opłacana jest składka zdrowotna i podatek. W związku z tym należało ją potrącić przy wyrównaniu w/w dodatku.
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedz.
W SW procedury sa dla osadzonych, tyle w temacie, nasza ustawa jasno określa prewencyjnie użycie kajdanek czyż nie? Co tu sprawdzać?
Chciałeś odpowiedź i ją szybko otrzymałeś. Morale w służbie wysokie po takim oświadczeniu. Powinni teraz wszyscy wyznaczeni do konwojów odmówić wyjazdów, niech sama jeździ w konwoje
Prowadzac kobietę z takim wyrokiem czy kara zastępcza , na pogrzeb własnego dziecka w kajdankach zespolonych to trzeba mieć nierówno pod sufitem. I tyle w temacie
Czytając ostatnie wiadomości o kajdankowaniu osadzonej na pogrzebie stwierdzam. Ta sluzba jest totalnie chora.
Zastosujesz kajdanki źle nie zastosujesz a dokona ucieczki źle. To jak wkoncu mamy robić. To my jesteśmy kołami tego wozu i my wiemy najlepiej jaki kto jest. Dobrze ze jeszcze chwila i na emeryturę.
Już stwierdzono,że były jakieś nieprawidłowości.
Lepiej posłuchajcie Moczydlowskiego co ma do powiedzenia w tej sprawie-ten to dopiero jest ostatnio odklejony w swoich wypowiedziach
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025...terwencji/
Wiadomo coś na temat podwyżki mieszkaniówki? Kiedy w końcu będziemy mieli taką mieszkaniówkę jak wojsko? My mamy spać w budzie dla psa za te 400 złotych a wojsko za 1800 może spać w wypożyczonym mieszkaniu? To jest równouprawnienie?
(22-06-2025, 9:28 )anton napisał(a): Mam pytanie odnośnie wyrównania za stopień. Miło być 120 zł brutto. Dostaliśmy po nie całe 600 zł na konto. Wyszło mi 95 zł netto. 120 - 12% (podatku) to 105 zł. Widać że odciągnęli nie 12% a 21%.
Z czego to wynika? Składki odciągnęli? Dodatkowe 9% to składka zdrowotna.
Dodatek za stopień to składowa wynagrodzenia, z którego opłacana jest składka zdrowotna i podatek. W związku z tym należało ją potrącić przy wyrównaniu w/w dodatku.
Zasadnicze pytanie. Kiedy światło dzienne ujrzą projekty naszej mieszkaniówki? Każdy domyśla się, że są mniej korzystne względem pozostałych służb. Na pewno dyskryminujące, nie równo traktujące f-szy SW. Dlaczego zawsze jesteśmy służbą najbardziej pomijaną?
(22-06-2025, 9:28 )anton napisał(a): Mam pytanie odnośnie wyrównania za stopień. Miło być 120 zł brutto. Dostaliśmy po nie całe 600 zł na konto. Wyszło mi 95 zł netto. 120 - 12% (podatku) to 105 zł. Widać że odciągnęli nie 12% a 21%.
Z czego to wynika? Składki odciągnęli?
9% to składka zdrowotna
Z czego to wynika? Składki odciągnęli? Wynika to z tego, że poprzedni rzad czyli PiS obniżył podatek dochodowy z 17 do 12 procent, ale jednocześnie podwyższył składkę chorobowa i w rzeczywistości zabiera się 21 procent. Taka obniżka.
(22-06-2025, 9:21 )anton napisał(a): (21-06-2025, 2:57 )Funkcjo_nariusz napisał(a): Mam do Was pytanko. Jak w Waszych jednostkach funkcjonuje tzw. wolne normatywne ???
Normatyw co czas jaki cywil pracuje w danym miesiącu. Jeśli masz więcej godzin jak cywil to masz nadgodziny a jak mniej do wiadomo. Normatyw oblicza się na podstawie dni pracujących dla cywila. Święto w sobotę obniża normatyw o 8h, tak samo jak wigilia od tego roku. Pytanie było ja funkcjonuje, a nie co to jest?
Jak są ludzie to jest wolne. Nigdy nie ma wolnego jak wypada normatyw.
(21-06-2025, 11:25 )nietakamllodafszka napisał(a): (20-06-2025, 18:29 )jtd napisał(a): (20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru . I tak rozwiążesz problem ? Czekają na należny wzrost wynagrodzenia. Szkoda mi pracowników cywilnych. Robią taką samą robotę. To skandal dla tego rządu. No ale czego można się było po nich spodziewać . Już rządzili 2007 - 2015. Gdyby nie PiS to jeszcze by były Lublińcu, kałachy i śmierdzące kamizelki i śmierdzące dyżurki. A np medykom obiecano wzrost wynagrodzenia od 1 lipca , a już dziś wiadomo że nie dostaną. Bo jak zwykle piniendzy ni ma jak to Wicek mówił. Mają mieć przeniesione niby podwyżki na 1 stycznia hahahaha. Ale jaja . Już się zacz3lo ma dobre hahhaha. A prokuratura umorzyła śledztwo przeciwko poczcie polskiej w sprawie wyborów. Wszystko zgodnie z prawem było . Czyli komisje śledcze zmarnowały pieniądze na pranie mózgu. Oj obudźcie się.
Ktoś przetłumaczy na język polski? Blondynka ? Hihi
Mam pytanie odnośnie wyrównania za stopień. Miło być 120 zł brutto. Dostaliśmy po nie całe 600 zł na konto. Wyszło mi 95 zł netto. 120 - 12% (podatku) to 105 zł. Widać że odciągnęli nie 12% a 21%.
Z czego to wynika? Składki odciągnęli?
(21-06-2025, 2:57 )Funkcjo_nariusz napisał(a): Mam do Was pytanko. Jak w Waszych jednostkach funkcjonuje tzw. wolne normatywne ???
Normatyw co czas jaki cywil pracuje w danym miesiącu. Jeśli masz więcej godzin jak cywil to masz nadgodziny a jak mniej do wiadomo. Normatyw oblicza się na podstawie dni pracujących dla cywila. Święto w sobotę obniża normatyw o 8h, tak samo jak wigilia od tego roku.
(21-06-2025, 2:57 )Funkcjo_nariusz napisał(a): Mam do Was pytanko. Jak w Waszych jednostkach funkcjonuje tzw. wolne normatywne ???
Funkcjonuje jak chce, nie wiem na ile jest to zgodne z prawem ale jak jest się np. na L4 to w dzień kiedy jest to wolne normatywne nie są liczone godziny ale za to jest potrącone z wypłaty.
(20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru . Jak żeś g....nie mądry to już nic nie pomoże....jakoś PC nie snują tak jak Ty.
Boże jak widzę tych funkcjonariuszy którzy wiecznie są jacyś zadufani bo PC dostał większą premie, bo mu za nockę płacą itp...itd... a sam ma więcej i jeszcze patrzy żeby biedniejszymi zabrać bonjemu mało.... Może sam zmień robotę, tylko na taką do której się nadasz...
(20-06-2025, 21:17 )kapseleK napisał(a): [quote="Garfild79" pid='21805' dateline='1750412705']
Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru .
[/quote ] Jakbyś był ogarnięty to może byś pomyślał dlaczego....
Podpowiadać Ci nie będę.
I gdybyś nie wiedział to większość funkcjonariuszy też narzeka....ale tego pewnie nie widzisz...
(20-06-2025, 18:29 )jtd napisał(a): (20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru . I tak rozwiążesz problem ? Czekają na należny wzrost wynagrodzenia. Szkoda mi pracowników cywilnych. Robią taką samą robotę. To skandal dla tego rządu. No ale czego można się było po nich spodziewać . Już rządzili 2007 - 2015. Gdyby nie PiS to jeszcze by były Lublińcu, kałachy i śmierdzące kamizelki i śmierdzące dyżurki. A np medykom obiecano wzrost wynagrodzenia od 1 lipca , a już dziś wiadomo że nie dostaną. Bo jak zwykle piniendzy ni ma jak to Wicek mówił. Mają mieć przeniesione niby podwyżki na 1 stycznia hahahaha. Ale jaja . Już się zacz3lo ma dobre hahhaha. A prokuratura umorzyła śledztwo przeciwko poczcie polskiej w sprawie wyborów. Wszystko zgodnie z prawem było . Czyli komisje śledcze zmarnowały pieniądze na pranie mózgu. Oj obudźcie się. Dzięki za te słowa. Szkoda że nie wszyscy widzą nasza pracę...i jej nie doceniają.
(20-06-2025, 21:21 )kapseleK napisał(a): To jeśli jest tak marnie w mundurze(wiecznie wam mało ) to też mam propozycję zwolnić się ze służby i pójść do pracy w cywilu.
Idź trollować gdzie indziej (^_^メ)
(20-06-2025, 15:58 )anielica2010 napisał(a): (20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru .
Nie każdy może pracować jako funkcjonariusz. dlaczego???
Nie funkcjonuje, nawet listy, które były drukowane i udostępniane to nie są teraz udostępniane do wglądu bo inspektorzy czasu nie mają a co raz więcej ich w biurze siedzi
(20-06-2025, 18:29 )jtd napisał(a): (20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru . I tak rozwiążesz problem ? Czekają na należny wzrost wynagrodzenia. Szkoda mi pracowników cywilnych. Robią taką samą robotę. To skandal dla tego rządu. No ale czego można się było po nich spodziewać . Już rządzili 2007 - 2015. Gdyby nie PiS to jeszcze by były Lublińcu, kałachy i śmierdzące kamizelki i śmierdzące dyżurki. A np medykom obiecano wzrost wynagrodzenia od 1 lipca , a już dziś wiadomo że nie dostaną. Bo jak zwykle piniendzy ni ma jak to Wicek mówił. Mają mieć przeniesione niby podwyżki na 1 stycznia hahahaha. Ale jaja . Już się zacz3lo ma dobre hahhaha. A prokuratura umorzyła śledztwo przeciwko poczcie polskiej w sprawie wyborów. Wszystko zgodnie z prawem było . Czyli komisje śledcze zmarnowały pieniądze na pranie mózgu. Oj obudźcie się.
Ktoś przetłumaczy na język polski?
Mam do Was pytanko. Jak w Waszych jednostkach funkcjonuje tzw. wolne normatywne ???
To jeśli jest tak marnie w mundurze(wiecznie wam mało ) to też mam propozycję zwolnić się ze służby i pójść do pracy w cywilu.
[quote="Garfild79" pid='21805' dateline='1750412705']
Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru .
[/quote ]
(20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru . I tak rozwiążesz problem ? Czekają na należny wzrost wynagrodzenia. Szkoda mi pracowników cywilnych. Robią taką samą robotę. To skandal dla tego rządu. No ale czego można się było po nich spodziewać . Już rządzili 2007 - 2015. Gdyby nie PiS to jeszcze by były Lublińcu, kałachy i śmierdzące kamizelki i śmierdzące dyżurki. A np medykom obiecano wzrost wynagrodzenia od 1 lipca , a już dziś wiadomo że nie dostaną. Bo jak zwykle piniendzy ni ma jak to Wicek mówił. Mają mieć przeniesione niby podwyżki na 1 stycznia hahahaha. Ale jaja . Już się zacz3lo ma dobre hahhaha. A prokuratura umorzyła śledztwo przeciwko poczcie polskiej w sprawie wyborów. Wszystko zgodnie z prawem było . Czyli komisje śledcze zmarnowały pieniądze na pranie mózgu. Oj obudźcie się.
(20-06-2025, 10:42 )Cywil87 napisał(a): (18-06-2025, 19:57 )anielica2010 napisał(a): Wypłata podwyżki i wyrównań dla pracowników cywilnych 30 .06.2025. Miało być 26.06.2025 ale muszą nas jeszcze przetrzymać... A nie było gdzieś ,że do 20 mamy otrzymać?? Na stronie związkowej chyba ...
Było było....ale cóż...pozostało nam poczekać.
(20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru .
Nie każdy może pracować jako funkcjonariusz.
(20-06-2025, 10:45 )Garfild79 napisał(a): Pracownicy cywilni narzekają? To dlaczego się nie zwolnią z pracy,niech idą do munduru . Dlaczego mundurowi ciągle czegoś oczekują? Upominają się? Mają żal bo inne mundurowi mają lepsze zarobki,dodatki itp? Niech się przeniosą.
(18-06-2025, 19:57 )anielica2010 napisał(a): Wypłata podwyżki i wyrównań dla pracowników cywilnych 30 .06.2025. Miało być 26.06.2025 ale muszą nas jeszcze przetrzymać... A nie było gdzieś ,że do 20 mamy otrzymać?? Na stronie związkowej chyba ...
(18-06-2025, 14:56 )Pablo123 napisał(a): (17-06-2025, 16:27 )Krycha1 napisał(a): Wyrównanie podwyżek dla cywili podobno będzie naliczane od obecnej podstawy czyli wychodzi na to że dalej nie będziemy mieli najniższej krajowej w zasadnicze
To takie cyrki się u was dzieją? No tak. Od tego co mamy na umowie. Czyli będziemy bez końca gonić najniższą. I mamy się nie odzywać. Funkcjonariusze dodatki, mieszkaniówki ,podwyżki a my?? Moja podwyżka wyniesie coś ponad 100zl... Łał! Dziękować mamy bo wszędzie wielkimi literami napiszą. CYWILE OTRZYMALI PODWYŻKI... Nie piszą tylko jakie.
Wypłata podwyżki i wyrównań dla pracowników cywilnych 30 .06.2025. Miało być 26.06.2025 ale muszą nas jeszcze przetrzymać...
(18-06-2025, 14:56 )Pablo123 napisał(a): (17-06-2025, 16:27 )Krycha1 napisał(a): Wyrównanie podwyżek dla cywili podobno będzie naliczane od obecnej podstawy czyli wychodzi na to że dalej nie będziemy mieli najniższej krajowej w zasadnicze
To takie cyrki się u was dzieją?
No niestety ale tak ?
(17-06-2025, 16:35 )Romano napisał(a): (16-06-2025, 17:03 )zzz napisał(a): (12-06-2025, 18:07 )Człowiek z lasu napisał(a): (11-06-2025, 11:51 )Marmurowy napisał(a): Takie rozwiązanie mieszkaniówki to zart. Jakim prawem mam oddawać kwotę zwaloryzowana ? To była jakaś pożyczka na % czy jak ? Kredyt Jak bierzesz 100 tys. To też oddajesz zwaloryzowany ? Ktoś tu upadł serio na głowę, dobrze, że zaraz lapie prawa i odmeldowuje Się z tej zalosnejj instytucji, żenada, porażka, dramat to tylko najlżejsze ze słów, które cisną mi się na usta.
Panie adminie, coś Pan napisze? Jak można dostać 50 tys a należy oddać 90 tys? Co to kredyt był? Stefczyk SW czy Provident SW? Jakie 90? Przeczytaj projekt, oddajesz tyle co wziąłeś Narazie to Ministerstwo Finansów pokazało środkowy palec MSWiA odnośnie ich mieszkaniówki w obecnym kształcie XD "Pieniędzy nie ma i nie będzie"
Kolego nie siej fermentu.Wczoraj tj. 17.06 było spotkanie w MSWiA w tej sprawie i mają potwierdzenie,że pieniądze będą.
Więc po co wprowadzać zamieszanie
(17-06-2025, 16:27 )Krycha1 napisał(a): Wyrównanie podwyżek dla cywili podobno będzie naliczane od obecnej podstawy czyli wychodzi na to że dalej nie będziemy mieli najniższej krajowej w zasadnicze
To takie cyrki się u was dzieją?
Czy ktoś zna kryteria przyznawania nagrody uznaniowej? Są jakieś przecieki ?( ile dni na elkuateo itp)?
(16-06-2025, 17:03 )zzz napisał(a): (12-06-2025, 18:07 )Człowiek z lasu napisał(a): (11-06-2025, 11:51 )Marmurowy napisał(a): Takie rozwiązanie mieszkaniówki to zart. Jakim prawem mam oddawać kwotę zwaloryzowana ? To była jakaś pożyczka na % czy jak ? Kredyt Jak bierzesz 100 tys. To też oddajesz zwaloryzowany ? Ktoś tu upadł serio na głowę, dobrze, że zaraz lapie prawa i odmeldowuje Się z tej zalosnejj instytucji, żenada, porażka, dramat to tylko najlżejsze ze słów, które cisną mi się na usta.
Panie adminie, coś Pan napisze? Jak można dostać 50 tys a należy oddać 90 tys? Co to kredyt był? Stefczyk SW czy Provident SW? Jakie 90? Przeczytaj projekt, oddajesz tyle co wziąłeś Narazie to Ministerstwo Finansów pokazało środkowy palec MSWiA odnośnie ich mieszkaniówki w obecnym kształcie XD "Pieniędzy nie ma i nie będzie"
Wyrównanie podwyżek dla cywili podobno będzie naliczane od obecnej podstawy czyli wychodzi na to że dalej nie będziemy mieli najniższej krajowej w zasadnicze
(15-06-2025, 22:27 )anielica2010 napisał(a): (14-06-2025, 16:40 )Cywil87 napisał(a): (13-06-2025, 19:45 )Administrator napisał(a): (13-06-2025, 15:15 )sincera napisał(a): Panie Administratorze, wiadomo w jakiej mniej więcej wysokości mają być czerwcowe nagrody?
Bardziej spodziewałbym się wypłaty nagród w lipcu niż w czerwcu, choć może pozytywnie się zaskoczymy. Jeśli chodzi o ich wysokość, to z tego, co wiem, nie będą one zbyt duże, ponieważ środki finansowe mają zostać przeznaczone na dodatki czasowe, które mają być przyznawane od sierpnia. Na konkretną informację o wysokości nagród musimy jeszcze poczekać. Obecnie trwa analiza i dopiero po jej zakończeniu będzie wiadomo, ile środków można przeznaczyć. Na dodatki czasowe dla funkcjonariuszy. To mam rozumieć,że pracownikom cywilnym nie utnie się z nagrody bo jaka byłaby to sprawiedliwość. Chociaż jeszcze nawet podwyżek nie otrzymaliśmy więc już widać gdzie ma się cywili...także chyba nie ma się co spodziewać sprawiedliwości....
Jedno słowo ciśnie się na usta...MASAKRA!!! Rozumiem że nas pracowników jest mniej niż funkcjonariusz ale może Administrator mi wyjaśni skąd taki brak zainteresowania w kwestii podwyżki dla pracowników cywilnych?
Czy resort sprawiedliwości,może nowa Dyrektor Generalna...czy cokolwiek będzie dla nas zrobione?Jak na razie wszystkie dodatki,podwyżki i profity są dla funkcjonariuszy.A może by tak konkretnie coś zmienić dla pracowników cywilnych, którzy wykonują nie raz ta samą pracę co funkcjonariusze z tą różnicą że nie są w mundurze.I proszę mi uwierzyć dobrze wiem o czym mówię. Pracuje już wiele lat w tej firmie i wiele widziałem.Mysle że warto uatrakcyjnić naszą pracę i chyba czas nas zaczął doceniać.My też chętnie dostalibyśmy urlop narodowy,podwyżkę dodatku ( nawet czasową) .
Administratorze proszę o konkretną informację co z projektem i kiedy zostanie wyplacona podwyżka oraz wyrównanie od stycznia. Przecież rozporządzenie jest podpisane już
|