31-01-2019, 16:26
30-01-2019, 21:19
http://nszzp.pl/aktualnosci/trzynastka-n...znia-2019/ A CO Z NAMI????
30-01-2019, 16:13
KGP: Trzynastki na Walentynki, a podwyżki wraz z wyrównaniem do 10 lutego
– Na dzień 14 lutego zaplanowano wypłatę nagrody rocznej dla policjantów. Do końca pierwszej dekady lutego policjanci otrzymają również pieniądze z tytułu podwyżki, która zgodnie z porozumieniem zostanie naliczona ze skutkiem od dnia 1 stycznia 2019 r. – poinformował Sławomir Koniuszy, Przewodniczący Zarządu Wojewódzkiego NSZZ Policjantów woj. warmińsko-mazurskiego. A MY KIEDY ???.... https://ochrona24.info/13399,podwyzki-do...whTlVHlVTE
30-01-2019, 9:32
http://nszzp.pl/aktualnosci/trzynastka-n...znia-2019/
Widać można szybciej niż u nas. Wystarczą chęci i zapał do pracy, a nie nawijanie makaronu na uszy przez kolejne miesiące..... Brawo " Niebiescy Bracia" !!!!!!
29-01-2019, 19:32
(25-01-2019, 0:37 )Kogutkowy napisał(a): Witajcie, moja kilkuletnia "przygoda" z SW się kończy na koniec stycznia tego roku. Będą musieli mi wypłacić za nadgodziny i odprawę z podwyżką? Czy ewentualnie później będzie/nie będzie mi się należeć wyrównanie? Bo w kadrach nic nie można się dowiedzieć. Kilka pytań do szanownego kolegi mam odnośnie opuszczenia tego tonącego okrętu. Proszę o kontakt swssie@wp.pl
29-01-2019, 15:23
Co z awansami na stopniach w lutym .
28-01-2019, 20:52
Szanowni funkcjonariusze dają Wam nowe umundurowanie za które nie musicie płacić i jeszcze źle.
Same narzekania i płacz jak tak źle to na budowę do sklepu na kasę lub na produkcję. Ciężko jest ogólnie a a ubiór to myślę najmniejszy z problemów w naszej codziennej Służbie.
28-01-2019, 15:20
Witam , jeśli tylko i wyłącznie to czemu dostałem buty w grudniu po 2 latach jak już obowiązywało nowe rozp. , a nie tylko i wyłącznie po 3 według nowego rozp., czemu każą nam zdawać stare wyposażenie skoro nowe rozp. jak pisałem określa kiedy można wydać nowe no i można je używać jeszcze przez 4 lata??????
28-01-2019, 15:13
(26-01-2019, 7:23 )Dziambdzia napisał(a):(22-01-2019, 23:39 )szfager napisał(a): Drugie pytanie, może do Administratora - czy do starego wyposażenia polowego stosujemy stare rozporządzenie , czy nowe, bo są rozbieżności, każą zdawać nawet zużyte po upływie okresu używalności, jak nie ma to 20 % wartości trzeba płacić ( par 7 ust 5 nowego rozp.) ale okresy używalnosci licza po staremu ze starego RMS. Wydaje mi się , że nowe RMS ma zastosowanie tylko do nowego wyposażenia polowego bo innaczej zgodnie z par. 5 nowego RMS ust. 7. nie można by było wymienić starego na nowe przed zużyciem starego
27-01-2019, 16:46
do Administratora
Witam Poruszałem wielokrotnie temat udzielania urlopów zgodnie z Ustawą z 26 kwietnia 1996 roku. Czy wiadomo już, czy zapadł jakiś wyrok w tej sprawie?. Zgodnie z opinią prawną przygotowaną za Waszym pośrednictwem udzielane urlopy były niezgodnie z obowiązującymi przepisami. Proszę o informację w tym temacie. Pozdrawiam
27-01-2019, 16:41
do Administratora
Witam Poruszałem wielokrotnie temat udzielania urlopów zgodnie z Ustawą z 26 kwietnia 1996 roku. Czy wiadomo już, czy zapadł jakiś wyrok w tej sprawie?. Zgodnie z opinią prawną przygotowaną za Waszym pośrednictwie udzielane urlopy były niezgodnie z obowiązującymi przepisami. Proszę o informację w tym temacie. Pozdrawiam
27-01-2019, 14:33
(26-01-2019, 8:47 )StrasznyKapral napisał(a):(25-01-2019, 0:37 )Kogutkowy napisał(a): Witajcie, moja kilkuletnia "przygoda" z SW się kończy na koniec stycznia tego roku. Będą musieli mi wypłacić za nadgodziny i odprawę z podwyżką? Czy ewentualnie później będzie/nie będzie mi się należeć wyrównanie? Bo w kadrach nic nie można się dowiedzieć. Z tego co ja się dowiadywałem w kadrach to muszą wszystko wypłacić co się Tobie należy. Za cztery dni kończę swoją 21 letnią pracę w SW i rozpoczynam w MON. Pozdrawiam Tych, którzy jeszcze mają siłę i zdrowie.
26-01-2019, 9:43
Od lutego wyższe pensje dla zawodowców
W Dzienniku Ustaw opublikowane zostało rozporządzenie dotyczące nowej siatki płac dla żołnierzy zawodowych. Zgodnie z zapowiedzią ministra obrony narodowej Mariusza Błaszczaka, wojskowi otrzymają wyższe wynagrodzenia już w lutym, wraz z wyrównaniem od stycznia. Najmniejsza podwyżka wyniesie 200 zł, największa 550 zł. Dokument wchodzi w życie dziś, z mocą obowiązującą od 1 stycznia. Zgodnie z jego zapisami żołnierze korpusu szeregowych otrzymają podwyżkę o 450 zł (wzrost o 14,1% i o 13,8%), podoficerowie – od 410 zł do 550 zł (10,9%–13,0%), oficerowie – od 300 zł do 530 zł (3,4%–10,7%), a generałowie – od 200 zł do 350 zł (1,3%–3,7%.). Wyższe stawki wynagrodzeń zasadniczych oznaczają też wzrost otrzymywanych przez zawodowców dodatków za długoletnią służbę wojskową. Ich wysokość to procent od wynagrodzenia zasadniczego równy wysłudze żołnierza. A my jak zawsze na końcu :/
26-01-2019, 8:47
(25-01-2019, 0:37 )Kogutkowy napisał(a): Witajcie, moja kilkuletnia "przygoda" z SW się kończy na koniec stycznia tego roku. Będą musieli mi wypłacić za nadgodziny i odprawę z podwyżką? Czy ewentualnie później będzie/nie będzie mi się należeć wyrównanie? Bo w kadrach nic nie można się dowiedzieć. Powiem ci, że też idę do MON tylko czekam za opinią i SALUT! 8 lat służby, cały czas w patrolu i brak możliwości awansu na oddziałowego w ciągu 7 lat bo jak tłumaczą.... Jest już wiele oddziałowych i nikt nie wybiera się na emeryturę. Brak motywacji do pracy! Wiele osób ma oddziałowego i st.sierż. i ani widu ani słychu, żeby dali im starszych oddziałowych.
26-01-2019, 7:23
(22-01-2019, 23:39 )szfager napisał(a): Drugie pytanie, może do Administratora - czy do starego wyposażenia polowego stosujemy stare rozporządzenie , czy nowe, bo są rozbieżności, każą zdawać nawet zużyte po upływie okresu używalności, jak nie ma to 20 % wartości trzeba płacić ( par 7 ust 5 nowego rozp.) ale okresy używalnosci licza po staremu ze starego RMS. Wydaje mi się , że nowe RMS ma zastosowanie tylko do nowego wyposażenia polowego bo innaczej zgodnie z par. 5 nowego RMS ust. 7. nie można by było wymienić starego na nowe przed zużyciem starego Tylko i wyłącznie !!! ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 22 czerwca 2018 r. w sprawie umundurowania i wyposażenia polowego funkcjonariuszy Służby Więziennej
25-01-2019, 20:47
(21-01-2019, 20:56 )hugo boss napisał(a):(16-01-2019, 19:45 )Pablos524 napisał(a):(12-01-2019, 20:13 )Człowiek z lasu napisał(a): Podwyżki uposażeń Artykuł jest Ctrl c Ctrl v ze strony zalinkowanej pod nim a data publikacji to 31.12.2018r. Sprawdzajcie dokładnie, zamiast się nakręcać i spiskowe teorie siać, że chcą nas wydymać z podwyżkami.
25-01-2019, 0:37
Witajcie, moja kilkuletnia "przygoda" z SW się kończy na koniec stycznia tego roku. Będą musieli mi wypłacić za nadgodziny i odprawę z podwyżką? Czy ewentualnie później będzie/nie będzie mi się należeć wyrównanie? Bo w kadrach nic nie można się dowiedzieć.
24-01-2019, 12:50
Witam !!! Chyba coś nie tak !!!! Dodatek służbowy nie mniejszy niż 20% dla funkcjonariuszy po osiągnięciu 15 letniego stażu służby w Służbie Więziennej osiągniętego na dzień 31.12.2019 r. DYREKTOR GENERALNY potrzebuje kwoty około 12 000 000,00 PLN w skali roku.????????? to ma być system motywacyjny do zachęcenia pozostania w SW???? hahahahahahaha teraz to dopiero będą odchodzili i to w trybie natychmiastowym!!!! F-sz SW zakupcie sobie kamizelki RATUNKOWE- SW idzie na dno!!! Życzę wszystkim zdrowia, ja z dniem 31 marca 2019 idę do MON i będę zarabiał godnością !!!!!
23-01-2019, 22:04
Odnośnie dodatków, awansów itp. Może powinno się ustalić jakieś priorytety w kwestiach finansowych aktualnie procedowanych. Zacznijmy może od zaległych awansów na stanowiskach, a później bawmy się w jakieś inne rzeczy. Po drugie : czy dodatek 20% po 20 latach służby dotyczy tylko służby w SW? Przypuśćmy, że ktoś ma 4 lata służby wojskowej nadterminowej i 11 lat SW. Uprawnienia emerytalne już ma. Jeśli w tym momencie nie będzie miał motywacji żeby zostać, bo dodatek dostanie za 4 lata to będzie miał to gdzieś i pójdzie na emkę. Uważam, że dodatek służbowy 20% winien się liczyć od 15 lat wysługi emerytalnej (w przypadku osoby przyjętej na starych zasadach). Po trzecie : podnoszenie dodatku o 2% za każdy rok powyżej 15 lat w przypadku "1 linii, kierowników i stanowisk dowódczych". O ile w przypadku ochrony, penitu i służby zdrowia mogę zrozumieć... Ale kierownicy i stanowiska dowódcze? Mało mają? Zdrowie i życie narażają? Przykładowo : f-sz ewidencji roznoszący codziennie korespondencję i siedzący praktycznie 2/3 czasu służby na oddziałach otrzyma podniesienie dodatku o 1%, a kierownik DE, DIŁ, kadr czy główny księgowy dostanie podniesienie takiego dodatku o 2%. W imię czego przepraszam bardzo? W takim przypadku wystarczająco wysoka jest grupa zaszeregowania i z racji stanowiska dodatek służbowy.
23-01-2019, 9:34
(22-01-2019, 23:39 )szfager napisał(a): Drugie pytanie, może do Administratora - czy do starego wyposażenia polowego stosujemy stare rozporządzenie , czy nowe, bo są rozbieżności, każą zdawać nawet zużyte po upływie okresu używalności, jak nie ma to 20 % wartości trzeba płacić ( par 7 ust 5 nowego rozp.) ale okresy używalnosci licza po staremu ze starego RMS. Wydaje mi się , że nowe RMS ma zastosowanie tylko do nowego wyposażenia polowego bo innaczej zgodnie z par. 5 nowego RMS ust. 7. nie można by było wymienić starego na nowe przed zużyciem starego Witam Szanowny Panie zapytam w odpowiednim miejscu i odpowiem jak wygląda sprawa. Pozdrawiam
23-01-2019, 1:03
Tak czytam o tych całych programach dla "społeczeństwa". 500 plus ( mokre widzenia), mieszkanie plus. Może byśmy wspólnie czymś zasypali rzecznika praw osadzonych? Myślę, że całkiem niezła lista by się z tego zrobiła.
22-01-2019, 23:39
Drugie pytanie, może do Administratora - czy do starego wyposażenia polowego stosujemy stare rozporządzenie , czy nowe, bo są rozbieżności, każą zdawać nawet zużyte po upływie okresu używalności, jak nie ma to 20 % wartości trzeba płacić ( par 7 ust 5 nowego rozp.) ale okresy używalnosci licza po staremu ze starego RMS. Wydaje mi się , że nowe RMS ma zastosowanie tylko do nowego wyposażenia polowego bo innaczej zgodnie z par. 5 nowego RMS ust. 7. nie można by było wymienić starego na nowe przed zużyciem starego
-Ponowne wydanie funkcjonariuszowi składników wyposażenia polowego dopuszczalne jest w przypadku: 1) utraty lub zniszczenia składnika wyposażenia polowego z przyczyn niezawinionych przez funkcjonariusza w związku z wykonywaniem obowiązków służbowych lub zdarzeniem losowym; 2) utraty lub zniszczenia składnika wyposażenia polowego z winy funkcjonariusza; 3) po upływie okresu używalności i utraty wartości użytkowej składników wyposażenia polowego.
22-01-2019, 23:16
Witam, mam pytanie czy są już jakieś wyroki w sprawie urlopów udzielanych na podstawie Ustawy o SW z 26 kw. 1996r ? Jeśli ktoś ma jakieś info w tym temacie to niech napisze, albo wrzuci sygnaturę. Pozdrawiam.
22-01-2019, 22:49
Witam, dolicza się, oprócz przebrania oczywiście, ale sprzęt, , klucze, broń, czy osadzonych możesz pobrać tylko będąc w służbie. Jeśli twój kierownik nie chce ci dopisac czasu potrzebnego na w/w czynnosci, to przyjedź w dniu wolnym pobierz osadzonych niech ci wytynkują garaż, a ty w tym czasie weź jakąs jednostke broni i jedź się odstresować na strzelnicę.
22-01-2019, 14:15
(18-01-2019, 14:37 )sierżant napisał(a): Mam pytanie. Służbę rozpoczynam o godzinie 6:00 i kończę o 14:00. Przed służbą muszę się przebrać pobrać środki i sprzęt i dodatkowo pobrać osadzonych zatrudnionych z oddziału. Czy czas na przygotowanie się do służby około 20 min. na powyższe czynności dolicza się również do czasu służby? art. 120 Ustawy o SW. Czasem służby jest czas, w którym funkcjonariusz pozostaje w dyspozycji przełożonego w jednostce organizacyjnej lub w innym miejscu wyznaczonym do wykonywania zadań służbowych, w tym również związanych z uczestnictwem w szkoleniu lub doskonaleniu zawodowym oraz odbywaniem podróży służbowych. Samo przebieranie się nie było i nie będzie liczone do czasu służby, pobieranie skazanych jest już jak najbardziej czasem służby
22-01-2019, 9:36
Witam, a czy słychać coś w sprawie zaliczania cywila przyjętym po 19999 r?
21-01-2019, 22:33
(18-01-2019, 14:37 )sierżant napisał(a): Mam pytanie. Służbę rozpoczynam o godzinie 6:00 i kończę o 14:00. Przed służbą muszę się przebrać pobrać środki i sprzęt i dodatkowo pobrać osadzonych zatrudnionych z oddziału. Czy czas na przygotowanie się do służby około 20 min. na powyższe czynności dolicza się również do czasu służby? Za robienie kanapek też możesz sobie doliczyć ![]()
21-01-2019, 20:56
(16-01-2019, 19:45 )Pablos524 napisał(a):(12-01-2019, 20:13 )Człowiek z lasu napisał(a): Podwyżki uposażeń Publikacja z 9 stycznia więc dobrze rozumował bo źle jest napisana. Kolega CZŁOWIEK Z LASU źle zrozumiał treść publikacji bo sama treść jest źle napisana a przez to źle interpretowana. Rozumując jego tokiem (czyli omyłkowo) mógł zrozumieć że podwyżki mogą być wypłacone dopiero w III kwartale 2020. Cytat W przypadku służb MSWiA, wszyscy funkcjonariusze otrzymają po równo – bez względu na zajmowane stanowisko – 520 zł brutto plus wysługa plus 51 zł nagrody rocznej, która będzie wypłacona w 2020 r. Chodzi tu o to, że nagroda "która ma być wypłacona w 2020 r." będzie wypłacona w 2020 r. a nie sama podwyżka. Gdyby nie było dopisku "która będzie wypłacona w 2020 r." wszystko byłoby dobrze bo ludzie by nie interpretowali że podwyżka ma być wypłacona w 2020 r. Kolejna część publikacji też jest źle zredagowana. Podobne analogiczne podwyżki ( 655 zł brutto) czekają funkcjonariuszy Służby Więziennej (i tu powinna być kropka) I to czyli reszta tego akapitu tyczy się tylko Krajowej Administracji Skarbowej - oraz funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej zatrudnionych w Krajowej Administracji Skarbowej, co wynika z porozumienia szefa KAS zawartego 21 listopada 2018 r. z dziesięcioma związkami zawodowymi . Cytat Najważniejszym punktem Porozumienia jest zapewnienie Szefa KAS, że każda osoba zatrudniona lub pełniąca służbę w KAS otrzyma, od 1 stycznia 2019 r., podwyżkę wynagrodzenia i uposażenia w miesięcznej wysokości 655 zł brutto. Kwoty podwyżek zostaną wypłacone najpóźniej do końca III kwartału 2019 roku z wyrównaniem od 1 stycznia 2019 roku. W trakcie spotkania Szef KAS zapewnił przedstawicieli organizacji związkowych, że kwoty podwyżek w KAS w latach 2019 - 2020 nie będą niższe niż kwoty podwyżek w innych służbach mundurowych. http://www.opzz.org.pl/aktualnosci/kraj/...l-na-osobe
21-01-2019, 18:59
(16-01-2019, 9:39 )olee napisał(a): Komunikat Zespołu Kadrowo – PłacowegoStary, osoby co mają 20 lat służby mają dodatki takie jak świeżymi po podoficerów. Z drugiej strony, dodatek służbowy to nie wysługa...
21-01-2019, 16:57
(18-01-2019, 14:37 )sierżant napisał(a): Mam pytanie. Służbę rozpoczynam o godzinie 6:00 i kończę o 14:00. Przed służbą muszę się przebrać pobrać środki i sprzęt i dodatkowo pobrać osadzonych zatrudnionych z oddziału. Czy czas na przygotowanie się do służby około 20 min. na powyższe czynności dolicza się również do czasu służby? Z mojej wiedzy wynika, że jeśli pełnisz służbę 8-godzinną, to masz dopisane równo 8 godzin. Jeżeli masz służbę 12-godzinną to masz "dopisane" kilkanaście minut do każdej służby (z tego co pamiętaj jest to 9 minut przed i 9 minut po służbie => razem 18 minut) Jeśli uważasz, że powinieneś zaczynać pracę o 5:30 żeby ze wszystkim się wyrobić, to zaproponuj przełożonemu (kierownikowi) zmianę godzin pracy w grafiku i uzasadnij dlaczego tak uważasz, a jeśli przełożony uzna, że nie zmieni nic w grafiku to trudno, musisz to zaakceptować i się dostosować, czyli na następną taką dniówkę przyjdź do roboty o 5:58 i pamiętaj, że jeśli pracujesz do 14:00, to o tej godzinie wychodzisz z jednostki, a nie, że dopiero o 14:01 schodzisz ze stanowiska, oddajesz klucze, kajdanki i inne rzeczy, potem dopiero do szatni i wychodzisz o 14:20. No chyba, że w Twojej jednostce zwyczajem WSZYSTKICH f-szy jest to, że jeśli pracują do 15:30 to komputery wyłączają o 15:31, bo jeśli tak jest to rób tak jak inni... ;-)
21-01-2019, 14:39
(16-01-2019, 21:01 )funkcjonariusz Zakładu Karnego napisał(a): Witam. Mam pytanie. czy ktoś z Was przenosil się lub będzie do innej formacji mundurowej? Pytanie moje jest takie: czy jak mam udzieloną pomoc na zakup mieszkania A chce się przenieść po 12 latach służby muszę to zwrócić? Czy są jakieś inne rozwiązania? Miał ktoś taka sytuację? Zwracasz w kwocie brutto, czyli to co dostałeś plus podatek. Nie słyszałem o innym rozwiązaniu.
21-01-2019, 13:25
(16-01-2019, 19:45 )Pablos524 napisał(a):(12-01-2019, 20:13 )Człowiek z lasu napisał(a): Podwyżki uposażeń Zanim zacznie Pan/ Pani, pisać komentarz polecam przeczytać jego treść- mogę nie wiedzieć i dlatego pytam a od tego jest forum, czyż nie? kolejną sprawa jest zachowanie i kultura osobista jaką ,,zaprezentowałeś/,, f-szu , nie znamy się więc proszę nie skracać dystansu Szanowny Panie / Pani
18-01-2019, 14:37
Mam pytanie. Służbę rozpoczynam o godzinie 6:00 i kończę o 14:00. Przed służbą muszę się przebrać pobrać środki i sprzęt i dodatkowo pobrać osadzonych zatrudnionych z oddziału. Czy czas na przygotowanie się do służby około 20 min. na powyższe czynności dolicza się również do czasu służby?
18-01-2019, 9:03
(13-01-2019, 16:33 )StrasznyKapral napisał(a): Gdyby ktoś pytał to odpowiem na zaś. 13 płacą do 8 marca, a mundurówkę do 12 kwietnia. Więc nie męczcie Admina głupimi pytaniami. A podwyżka ma być płacona koniec marca/początek kwietnia. Proszę nie odpowiadac na ten post. Proponuję przeczytać może jednak najpierw przepisy, a później się wypowiadać. Wg nich nagrody roczne dla f-szy płacone są do końca 1 kwartału czyli 31 marca, natomiast równoważnik w zamian za umundurowanie do końca 4 miesiąca czyli 30 kwietnia. To, że wypłata pierwszego jest planowana w całej Polsce na 8 marca, a drugiego na 12 kwietnia to już całkiem inna sprawa. I zaznaczam "PLANOWANA", terminy mogą jak to w życiu ulec zawsze zmianie.
16-01-2019, 21:01
Witam. Mam pytanie. czy ktoś z Was przenosil się lub będzie do innej formacji mundurowej? Pytanie moje jest takie: czy jak mam udzieloną pomoc na zakup mieszkania A chce się przenieść po 12 latach służby muszę to zwrócić? Czy są jakieś inne rozwiązania? Miał ktoś taka sytuację?
16-01-2019, 19:45
(12-01-2019, 20:13 )Człowiek z lasu napisał(a): Podwyżki uposażeń Zanim zaczniesz pisać bzdury sprawdź datę publikacji cytowanego artykułu?
16-01-2019, 18:53
Budżet 2019 – gwarancja zrównoważonego rozwoju
Publikacja: 2019.01.16 17:58 Sejm przyjął ustawę budżetową na rok 2019. Główne wydatki to: 97,6 mld zł na ochronę zdrowia, 84,5 mld zł na oświatę, naukę i szkolnictwo wyższe, 79,6 mld zł na obronność i bezpieczeństwo, 66,2 mld na realizację zadań społecznych, kilkukrotny wzrost nakładów na drogi samorządowe (Fundusz Dróg Samorządowych), wzrost nakładów na renty i emerytury i inne świadczenia – związany zarówno ze wzrostem wysokości świadczeń (waloryzacja procentowo-kwotowa) jak i obniżeniem wieku emerytalnego, odmrożenie większości kwot bazowych (i ich wzrost o 2,3%), wzrost wynagrodzeń dla nauczycieli, pracowników szkół wyższych, służb mundurowych, KAS.
16-01-2019, 9:39
Komunikat Zespołu Kadrowo – Płacowego
Strony uzgodniły termin kolejnego spotkania na dzień 22 stycznia 2019 roku. W trakcie, którego min. będą procedowane zasady; – reformy dodatków służbowych Ciekaw jestem czy w końcu osoby które mają po 8,9,10 lat będą miały większe dodatki. Jak na razie osoby które mają po 8,9,10 lat mają takie same dodatki jak osoby które skończyły podoficerkę po 2 czy 3 latach. Tak nie powinno być :/
14-01-2019, 21:11
Hejka a to nie odpowiedź tylko refleksja sobie taka. Do mieszkania dla więźniów byłych plus proponuję dodać 5000 przez 50 miesięcy plus żeby się jakoś nasi podopieczni odnaleźli w tym społeczeństwie. To należy uznać za taką nagrodę dla nich za to że w ogóle chcą w tym społeczeństwie być i stosować się np. do ogólnej zasady nie kradnij. A co woli społeczeństwo- dać 5 tysi plus czy być napadniętym i okradzionym? A do domów przejściowych szczególnie tych na terenie ZK proponuję jako dozorców, pokojówki i inną służbę wysłać nas w ramach wolontariatu albo bezpłatnych nadgodzin. I tak już jesteśmy lokajami naszych pupili. Pozdro z wieczora.
13-01-2019, 16:33
Gdyby ktoś pytał to odpowiem na zaś. 13 płacą do 8 marca, a mundurówkę do 12 kwietnia. Więc nie męczcie Admina głupimi pytaniami. A podwyżka ma być płacona koniec marca/początek kwietnia. Proszę nie odpowiadac na ten post.
12-01-2019, 20:13
Podwyżki uposażeń
Od 1 stycznia 2019 r. zwiększą się uposażenia żołnierzy oraz funkcjonariuszy Policji, Straży Granicznej, Państwowej Straży Pożarnej, Służby Ochrony Państwa oraz Służby Więziennej o 0,43 krotność kwoty bazowej wynoszącej 1523,29 zł. Średnia podwyżka wyniesie 655 zł brutto. W przypadku służb MSWiA, wszyscy funkcjonariusze otrzymają po równo – bez względu na zajmowane stanowisko – 520 zł brutto plus wysługa plus 51 zł nagrody rocznej, która będzie wypłacona w 2020 r. Podobne analogiczne podwyżki ( 655 zł brutto) czekają funkcjonariuszy Służby Więziennej oraz funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej zatrudnionych w Krajowej Administracji Skarbowej, co wynika z porozumienia szefa KAS zawartego 21 listopada 2018 r. z dziesięcioma związkami zawodowymi . Mają one zostać wypłacone najpóźniej do końca III kwartału przyszłego roku, ale z wyrównaniem od 1 stycznia. - CO TO OZNACZA? BEZ SIANIA FERMENTU PROSTE PYTANIE - CZYLI, ŻE DO WRZEŚNIA 2020 MOGĄ BYĆ NAWET (DOPIERO) WYPŁACONE PODWYŻKI Z WYRÓWNANIEM OD STYCZNIA 2020 ? Kwoty podwyżek w KAS w latach 2019 – 2020 dotyczące funkcjonariuszy i pracowników nie będą niższe niż w innych służbach mundurowych.
11-01-2019, 21:46
Pan Minister poinformował nas, że obecnie zespoły opracowują akty prawne regulujące zapisy postanowień zawartych w treści podpisanych porozumień i w najbliższym czasie projekty aktów prawnych zostaną przedstawione stronie społecznej oraz przedyskutowane przez Zespół do Spraw Realizacji Postulatów zgłaszanych przez Związek Zawodowy powołany Zarządzeniem Ministra Sprawiedliwości.
NO TO CZEKAMY PANIE MINISTRZE ![]() http://www.nszzfipw.org.pl/komunikat-po-...jakim.html
10-01-2019, 12:36
Dzień dobry
Zwracam się z zapytaniem do obecnych użytkowników forum czy ktoś z Was w roku obecnym otrzymał podwyżkę dodatku służbowego do kwoty ustalonej w porozumieniu z 2018 roku ? (oczywiście mam na myśli osoby, które spełniły założenie porozumienia) Pozdrawiam
10-01-2019, 11:49
Witam serdecznie mam pytanko.
Czy w myśl nowego naboru, chcąc przenieść się z działu do działu, mogę wysłać swoje dokumenty jako funkcjonariusz SW do okręgu gdzie prowadzony jest nabór na stanowiska, zupełnie jakbym był cywilem?? Drugie pytanko, jeżeli 1 nie jest możliwe czy mogę wysłać raport lub jakiś inny dokument odnośnie przeniesienia bezpośrednio do dyrektora okręgowego?? Mój przełożony twierdzi, że w obecnej sytuacji kadrowej działu ochrony w którym jestem, nie ma możliwości przeniesienia do innego działu, jednak "nielicznym" ![]() Z drugiej strony widząc dość nieoczekiwane jest, jak przyjmują na dane stanowiska ludzi z cywila, co wcześniej nie miało miejsca (przed nowym naborem, tylko przeniesienia praktycznie). Ręce mi opadają. Myślę, że chyba lepiej się zwolnić ze służby i próbować z cywila... (dodam, że mam wykształcenie magisterskie kierunkowe i dwie podyplomówki) Dzięki za odpowiedź ![]()
09-01-2019, 14:54
(08-01-2019, 8:59 )eeedek4 napisał(a): jowww i jtd podwyżka wejdzie w życie około marca dlaczego już wam wyjaśniam. :-) to mi się podoba i tego się trzymajmy. Jak coś to się przypomnę jak to miało być :-) ps. Tak z innej beczki. Widzieliście te dwie panie blondinos z NBP tymi wrrr ustami. Te to chociaż zarabiają pieniądze i się nie trzęsą czy 500 w tą czy w tą jak funkcjonariusz Służby Więziennej RP.
09-01-2019, 13:14
Prosze Was przestancie kuz pisac kiedy podwyzke wyplaca PIS w odroznieniu od PO i PSL daje podzyzki jakie sie niektorym w gklowie nie miescily i dotrzymuje słowa niech to wreszcze wszystcy pesymisci pojma
![]() ![]()
09-01-2019, 8:07
Już mam dość słuchania kiedy te podwyżki. Ludzie opamiętania się. Przecież wypłacą
09-01-2019, 6:46
(06-01-2019, 12:56 )Człowiek z lasu napisał(a):(02-01-2019, 17:52 )jowww napisał(a): Fajnie by było jakby związki stworzyło pismo, w którym zobowiązało by ministerstwo do udzielenia informacji kiedy dostaniemy podwyżki. Dziękuję, wzajemnie. OK ja to rozumiem, że jest jakiś tam przyjęty proces legislacyjny, tyko że w niektórych sprawach przebiega on w błyskawicznym tempie, a w innych przebiega jak przebiega. Może naiwnym było z mojej strony chęć stworzenia komunikatu w stylu "co Wy robocie, ogarnijcie się". Teraz żeby w SW zaczęło zmieniać się na lepsze, niestety ale chyba musi odbić się od dna, które niedługo osiągnie.
08-01-2019, 9:10
Jakie podwyżki dla żołnierzy?
A u nas cisza :{ http://www.polska-zbrojna.pl/home/articl...-zolnierzy-
08-01-2019, 8:59
jowww i jtd podwyżka wejdzie w życie około marca dlaczego już wam wyjaśniam.
Najpierw musi być napisana ustawa budżetowa w której będą zapisane te podwyżki potem sejm się tym zajmie senat, dalej musi podpisać ją prezydent.Jak to zrobi to jeszcze trzeba tą ustawę budżetową opublikować w Dzienniku Ustaw.I wtedy kiedy te warunki zostaną spełnione to dostaniesz i my wszyscy też upragnione pieniądze.Kurcze każdy z was chodził do szkoły więc na pewno się o tym uczyliście jak to wygląda. Trzeba czekać na podpisanie budżetu na 2019r. |