ppłk Krzysztof Stefanowski został powołany na stanowisko zastępcy Dyrektora Generalnego SW

Komunikat personalny

Z dniem 28 lutego 2020 roku Minister Sprawiedliwości, na wniosek Dyrektora Generalnego Służby Więziennej, powołał ppłk. Krzysztofa Stefanowskiego na stanowisko zastępcy Dyrektora Generalnego Służby Więziennej.

Akt powołania Dyrektorowi Okręgowemu Służby Więziennej w Lublinie wręczył Wiceminister Sprawiedliwości Michał Wójcik, w obecności Dyrektora Generalnego Służby Więziennej gen. Jacka Kitlińskiego oraz zastępców: płk. Artura Dziadosza oraz płk. Andrzeja Leńczuka.

Ppłk Krzysztof Stefanowski ukończył wyższe studia magisterskie na kierunku filologia polska na Uniwersytecie Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie. Studia podyplomowe na kierunku informatyka (Politechnika Lubelska), studia podyplomowe zarządzanie zasobami ludzkimi (Wyższa szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie) oraz studia podyplomowe w zakresie Executive Master of Business Administration w Wyższej Szkole Menedżerskiej w Warszawie.

W Służbie Więziennej pełni służbę od 1 września 1999 roku. Przez swoją służbę związany był z Zakładem Karnym we Włodawie, Zakładem Karnym w Chełmie, Okręgowym Inspektoratem Służby Więziennej w Lublinie, Aresztem Śledczym w Lublinie i Zakładem Karnym w Zamościu zajmując stanowiska młodszego wychowawcy, wychowawcy, starszego wychowawcy, zastępcy kierownika działu penitencjarnego, inspektora, specjalisty, zastępcy dyrektora. Z dniem 1 lutego 2013 roku został powołany na stanowisko dyrektora Zakładu Karnego w Zamościu, po czym z dniem 23 lutego 2018 roku został powołany na stanowisko dyrektora okręgowego Służby Więziennej w Lublinie.

BDG SW

W imieniu własnym oraz całego Zarządu Głównego NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa bardzo serdecznie gratuluję Panu Dyrektorowi nowego wyzwania, jakim jest objęcie tak ważnego oraz zaszczytnego stanowiska. Mam nadzieję, że współpraca pomiędzy Panem Dyrektorem a Zarządem Głównym NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa będzie bardzo owocna, co przełoży się na zadowolenie z wykonywanej przez funkcjonariuszy i pracowników pracy.

Przewodniczący Zarządu Głównego NSZZFiPW

/-/ Czesław Tuła

źródło: https://www.sw.gov.pl/aktualnosc/centralny-zarzad-sluzby-wieziennej-komunikat-personalny-28-02-2020-2

Previous Article